fbpx

Com Actualitzar WordPress Manualment: Guia Pas a Pas

actualitzar Wordpress manualment
Descobreix la manera més senzilla per actualitzar Wordpress manualment de manera senzilla.
Comparteix aquest post
Home » Blog » Com Actualitzar WordPress Manualment: Guia Pas a Pas

Mantenir WordPress actualitzat és essencial per garantir tant la seguretat com el rendiment òptim del vostre lloc web. No obstant això, hi ha circumstàncies en què lactualització automàtica que WordPress ofereix no és viable o suficient. En aquests casos, l'actualització manual es converteix en l'única opció per als administradors de llocs web.

Lactualització manual de WordPress pot semblar una tasca descoratjadora al principi, especialment per a aquells que no estan familiaritzats amb el procés. Però, amb la guia adequada, es pot fer de manera eficient i segura, assegurant que el teu lloc romangui actualitzat. Aquest article està dissenyat per guiar-te a través de cada pas necessari, des de la preparació fins a la verificació postactualització, per completar aquest procés amb confiança.

Continguts

Preparació Abans de l'Actualització

Abans d'iniciar l'actualització manual de WordPress, és crucial prendre mesures preparatòries per assegurar que el procés sigui el més suau possible i per minimitzar qualsevol risc de perdre informació o funcionalitat al vostre lloc web.

Fer una Còpia de Seguretat Completa

El primer és assegurar-se de tenir una còpia de seguretat completa tant dels fitxers del teu lloc com de la base de dades. Podeu utilitzar plugins de còpia de seguretat o eines proporcionades pel vostre servei d'allotjament web. Verifica que la còpia de seguretat estigui actualitzada i emmagatzema-la en un lloc segur abans de procedir.

Comprovar Requisits del Sistema

És important verificar que el vostre entorn d'allotjament compleixi els requisits de l'última versió de WordPress. Això inclou la versió de PHP i MySQL. Pots trobar aquesta informació al lloc oficial de WordPress o consultant amb el proveïdor d'allotjament.

Desactivació de Plugins

Desactivar tots els connectors abans d'actualitzar pot prevenir errors i conflictes durant el procés. Podeu fer-ho des de l'àrea d'administració de WordPress, accedint a la secció de plugins i seleccionant l'opció de desactivar-los tots temporalment. Recorda que, un cop finalitzada l'actualització, els haureu d'activar novament un per un per assegurar-te que tots funcionen correctament amb la nova versió de WordPress.

Consultor SEO Freelance Barcelona
Servei de Posicionament Web
Potencia la visibilitat del teu negoci a Internet.

Procés d'Actualització Manual

Un cop completats els preparatius, estàs llest per actualitzar manualment el WordPress. Aquest procés implica diversos passos crítics per assegurar que tot s'executi correctament.

Descarregar la darrera versió de WordPress

El primer pas és descarregar l'última versió de WordPress des del vostre lloc web oficial. Assegureu-vos de descarregar el paquet de WordPress en l'idioma que preferiu i deseu-lo al vostre ordinador. Aquest fitxer ve en format .zip, de manera que necessitaràs descomprimir-lo abans de procedir amb el pas següent.

Pujar els Fitxers de WordPress

Amb els fitxers de l'última versió de WordPress llestos, utilitza un client FTP o l'administrador de fitxers proporcionat pel teu servei d'allotjament per pujar-los al vostre servidor web. Haureu de substituir els fitxers antics del vostre lloc amb els nous, excepte la carpeta wp-content, el fitxer wp-config.php i qualsevol altre fitxer específic del vostre lloc, com ara els fitxers de configuració personalitzats. Assegureu-vos de pujar els fitxers a la carpeta correcta on està instal·lat WordPress.

Actualitzar la Base de Dades de WordPress

Després de pujar els fitxers, accedeix al teu lloc web. WordPress detectarà automàticament que has pujat una nova versió i us demanarà que actualitzeu la vostra base de dades. Feu clic al botó d'actualització i seguiu les instruccions. Aquest pas és crucial, ja que assegura que la teva base de dades sigui compatible amb la darrera versió de WordPress.

Un cop completada l'actualització de la base de dades, WordPress us mostrarà una pantalla de benvinguda amb la confirmació que l'actualització ha estat reeixida. És recomanable navegar pel teu lloc i verificar que tot funcioni com s'espera.

Verificació Post-Actualització

Un cop completada l'actualització de WordPress, és fonamental realitzar una sèrie de comprovacions per assegurar que el teu lloc funciona correctament i que lactualització no ha afectat negativament cap funcionalitat.

Comprovar la Funcionalitat del Lloc

Navega pel teu lloc web per assegurar-te que totes les pàgines es carreguen correctament i que no hi ha errors visibles. Para especial atenció a les funcionalitats personalitzades i als elements interactius, com ara formularis de contacte, galeries d'imatges o botigues en línia.

Revisar els Errors de Plugins i Temes

Activa novament els plugins que havies desactivat abans de l'actualització, un per un, comprovant després de cada activació que tot segueix funcionant correctament. Si detectes algun error o problema de compatibilitat, cerca una actualització per al plugin o tema en qüestió o consulta els fòrums de suport per trobar una solució.

Verificar la Velocitat de Càrrega

Utilitza eines en línia per mesurar la velocitat de càrrega del teu lloc. Una actualització pot afectar el rendiment, així que és important assegurar-te que el teu lloc segueix carregant ràpidament per no afectar lexperiència de lusuari ni el posicionament en cercadors.

Realitzar una Còpia de Seguretat Post-Actualització

Quan hagueu verificat que tot funciona correctament, és un bon moment per realitzar una altra còpia de seguretat del teu lloc. Això t'assegurarà de tenir una versió actualitzada i funcional del teu lloc web emmagatzemada de manera segura, en cas que necessitis restaurar-ho en el futur.

Realitzar aquestes comprovacions post-actualització és essencial per mantenir la integritat i el rendiment òptim del vostre lloc web després d'una actualització manual de WordPress.

Solució de Problemes Comuns

Actualitzar WordPress manualment pot ocasionalment provocar alguns problemes. A continuació, es detallen solucions per als inconvenients més comuns que podries enfrontar després duna actualització.

Error en Establir una Connexió amb la Base de Dades

Aquest error sol passar si els detalls de la base de dades al vostre fitxer wp-config.php no són correctes o si el servidor de la base de dades no està responent. Verifica que els detalls de connexió a wp-config.php siguin correctes i consulta amb el proveïdor d'allotjament si el problema persisteix.

Pantalla Blanca de la Mort

Una pantalla completament blanca pot ser el resultat d'un conflicte de plugins o temes. Per solucionar-ho, accedeix al teu lloc a través de FTP i reanomena la carpeta de plugins per desactivar tots els plugins. Si això resol el problema, reactiva els plugins un per un fins a trobar el culpable. Si el problema és el tema, intenteu canviar a un tema predeterminat de WordPress.

Errors 500 del Servidor Intern

Els errors del servidor intern poden ser deguts a una varietat de problemes, incloent problemes amb el fitxer .htaccess, límits de memòria PHP insuficients, o errors al fitxer wp-config.php. Prova reanomenant .htaccess, augmentant el límit de memòria PHP a wp-config.php, o assegurant-te que wp-config.php no tingui errors.

Enllaços Permanents No Funcionen

Si després d'actualitzar, trobeu que les pàgines internes del vostre lloc mostren errors 404, és possible que necessitis restablir els teus enllaços permanents. Aneu a Paràmetres > Enllaços Permanents al vostre panell de WordPress i simplement guarda els paràmetres novament sense fer canvis. Això sol regenerar el fitxer .htaccess i solucionar el problema.

Problemes d'accés al lloc

Si teniu problemes per accedir al vostre lloc o al panell d'administració de WordPress després d'una actualització, assegura't que el teu navegador no estigui emmagatzemant memòria cau antiga. Neteja la memòria cau del teu navegador i les galetes per veure si això resol el problema.

Enfrontar problemes després d'una actualització pot ser frustrant, però aquests passos us poden ajudar a solucionar els problemes més comuns. Si els problemes persisteixen, considera cercar ajuda professional o consultar els fòrums de suport de WordPress.

Actualitzar WordPress manualment és un procés que, encara que pot semblar complex al principi, és crucial per assegurar la seguretat i el rendiment òptim del teu lloc web. Seguint els passos detallats en aquest article, des de la preparació fins a la solució de problemes comuns, pots manejar aquest procés amb confiança i eficàcia.

Mantenir WordPress actualitzat no només protegeix el teu lloc contra vulnerabilitats de seguretat sinó que també assegura que aprofitis les últimes característiques i millores. Encara que l'actualització manual requereix un esforç addicional en comparació amb les actualitzacions automàtiques, et dóna un control més gran sobre el procés i pot ser la millor opció en certes situacions.

Recorda fer còpies de seguretat regularment i comprovar la compatibilitat de connectors i temes per evitar problemes. I, per descomptat, si algun pas del procés et resulta aclaparador o si trobes problemes que no pots solucionar, no dubtis a buscar el suport de professionals.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci