fbpx

Com actualitzar WordPress manualment

actualitzar Wordpress manualment
Descobreix la manera més senzilla per actualitzar Wordpress manualment de manera senzilla.
Comparteix aquest post

Darrera actualització a febrer 12th, 2023 a les 10:16 pm

Home » Blog » Com actualitzar WordPress manualment

No hi ha cap dubte que en el món del disseny web i la programació, el WordPress és una eina de treball indispensable. En aquest sentit, és important mantenir-lo actualitzat fins a la darrera versió.

Encara que aquesta tasca és possible executar-la de manera automàtica, en determinades ocasions resulta molt convenient fer-ho manualment.
Si voleu aprendre pas a pas com actualitzar WordPress manualment, arribeu fins al final d'aquest breu article. Aquí us ensenyarem com fer-ho de manera segura i fàcil!

Continguts

Per què actualitzar WordPress manualment

La idea de actualitzar WordPress manualment, no sorgeix perquè sigui impossible fer-ho automàticament. Només cal obrir l'escriptori i fer clic a “Actualitzar WordPress”.

Aquest procés és força senzill i ja molts el coneixen, però, hi ha alguns casos on aquesta opció no és possible. Per què passa? Els motius més comuns són els següents:

  • L'actualització automàtica no funciona per problemes amb el servidor o un altre tipus derror intern. Per exemple, pot ser que l'enllaç “Actualitza ara” no funcioni o no aparegui.
  • Hi ha una alta probabilitat de posar en risc la pàgina web i tot el seu contingut si es realitza l'actualització de manera automàtica, ja que es té una versió molt antiga, cosa que no és el millor per fer SEO a WordPress.
  • Si optes per controlar cada element del teu lloc web i vols fer-ne una actualització manual, que et permeti triar cadascuna de les carpetes a instal·lar.

Al mètode manual que coneixereu a continuació, descobrireu cadascun dels passos que el sistema de instal·lació automàtica de WordPress realitza.  

Consultor SEO Freelance Barcelona
Servei de Posicionament Web
Potencia la visibilitat del teu negoci a Internet.

Tasques prèvies a l'actualització manual

Abans de posar el vostre lloc en mode manteniment i actualitzar el WordPress, és important comprovar alguns punts clau que poden ocasionar certs problemes:

  • Revisa els plugins i comprova que la seva última versió sigui compatible amb la versió de WordPress que instal·laràs i actualitza'ls.
  • Verifica que la darrera versió del tema del teu lloc web sigui compatible també amb la versió de WordPress a la qual actualitzaràs.
  • En cas que el vostre lloc tingui arxius “php” personalitzats, també els has de revisar.
  • Verifica que la versió PHP del teu hosting sigui 8.0 o superior.

Aprèn com Actualitzar WordPress manualment pas a pas

Abans de començar amb aquest procés, et recomano fer-ne una còpia de seguretat de tot el contingut que tinguis al teu lloc web.

Pas 1. Activar el mode manteniment

Per activar aquest mode, heu de crear un fitxer “.maintenance” i escriure'l al codi arrel de la teva web mitjançant FPT. Això permetrà que tots els usuaris que intentin accedir a la teva pàgina web, llegiu prèviament un avís.

Pas 2. Descarregar la darrera versió de WordPress

Aquest potser és un dels passos més simples, només heu de dirigir-vos a la pàgina oficial de WordPress i cercar l'opció de descarregar-lo al vostre ordinador.

Tot i això, això també podreu aconseguir-ho al menú de l'escriptori WordPress, a l'opció de “Actualitzacions”. Un cop allà, només heu de fer clic a “Descarregar WordPress ca_ES”.

Pas 3. Descomprimir el fitxer ZIP

En ambdós casos, al descarregar la versió de WordPress més recent, veureu un arxiu ZIP. Quan estigui descomprimit, en trobareu una llista de fitxers i carpetes.

Pas 4. Eliminar els fitxers innecessaris

En aquest pas és important eliminar el fitxer “wp-config-sample.php”, ja que aquest element no serà de gran utilitat.

Després, heu d'esborrar el “/wp-content/”. Aquest és el directori on s'emmagatzemen els connectors, themes i contingut de la vostra pàgina web.

Et recordo que l'objectiu no és sobreescriure aquests fitxers, ja que en cas contrari perdreu tota la configuració original.

Pas 5. Actualitzar WordPress

Un cop completat el pas anterior, podeu pujar la resta dels fitxers per FTP. Per això, heu d'ingressar al servidor i pujar el contingut dins de “/wordpress/” a la vostra carpeta arrel.

El sistema preguntarà en altres paraules el següent: Voleu sobreescriure la informació? A això li diràs . Després, depenent de la velocitat de la vostra connexió, heu d'esperar que es carreguin tots els fitxers.

Pas 6. Actualitzar la base de dades

Un cop completat el pas anterior, heu de comprovar que la base de dades estigui actualitzada. Per això, pots visitar aquesta web: https://tusitioweb.com/wp-admin/upgrade.php

En la majoria dels casos, s'indicarà un missatge que diu “No cal l'actualització”. En cas contrari, només heu de fer clic a l'opció de “Actualitzar” i llest.

En línies generals, ja heu actualitzat WordPress. Tot i això, faltaria un pas addicional per finalitzar el procés.

Pas 7. Desactivar el mode manteniment

Per completar tot aquest procés d'actualització manual, heu d'eliminar el fitxer “.maintenance” creat al principi (ubica'l i esborra'l).

Com veureu, aprendre a com actualitzar WordPress manualment és una tasca una mica complexa, però no impossible de completar.

Qualsevol que sigui el vostre motiu per fer-ho manualment, és important tenir cura de cada aspecte del vostre lloc web, creant així còpies de seguretat i complint cadascun dels passos abans descrits.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci