fbpx

Com fer estratègies de linkbuilding amb èxit?

Estratègies de linkbuilding
Saber fer estratègies de linkbuilding reeixides és fonamental per a lestratègia SEO de la teva web. Segueix aquests consells per començar
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 12:54 am

Home » Blog » Com fer estratègies de linkbuilding amb èxit?

Fer link building és un pas fonamental dins del SEO. Però, així com és positiu, també pot ser un factor negatiu si no es fa amb compte. És a dir, és una bomba que si no es manipula bé pot esclatar a les teves mans. A més, cal no oblidar que l'algorisme de Google canvia de manera constant, i el que abans es consideraven pràctiques totalment reeixides, potser ja no ho siguin avui dia. 

Però no et preocupis, que aquí et direm tot allò que has de saber de com fer link building com tot un professional, i aprofitar les seves bondats.

Continguts

Què és el Link Building?

El Link building o construcció denllaços, és una estratègia SEO que saplica fora de la web. Se'l coneix com SEO off page i és la manera de crear escenaris perquè altres webs ens enllacin. D'aquesta manera, Google entén que som populars, fiables i de qualitat, com a punt de referència a altres pàgines.

Però, per què cal anar amb compte amb això? No es pot prendre a la lleugera i permetre que qualsevol ens enllaç. Tampoc no hem d'abusar de segons quin tipus d'enllaços perquè Google pot entendre que estem fent Spam. En cas que altres ens enllacin, hem d'assegurar-nos de que siguin pàgines de qualitat, amb autoritat i bona reputació per als principals motors de cerca.

Si dins del perfil de backlinks que apunten a la nostra pàgina, predominen els enllaços procedents de llocs web i portals de baixa reputació, tota aquesta mala reputació perjudicarà el nostre lloc.

Què cal tenir en compte per fer linkbuilding?

Fer link building és fonamental per a lestratègia SEO. Quan es construeix aquesta estratègia, hem de partir de dos principis fonamentals:

Enllaços coherents

Quan creem un contingut, ens hem d'assegurar que l'enllaç tingui coherència a l'hora de fer-lo servir. No podem parlar de cotxes i incloure un enllaç a cursos de tall i confecció, perquè res no té a veure un tema amb l'altre. L'objectiu és crear un fil natural entre el text i el link perquè l'usuari i Google no se sentin envaïts o enganyats.

Enllaços naturals

Quan un internauta llegeix una notícia i de sobte apareix un enllaç que no té res a veure amb el contingut, afecta molt negativament l'experiència d'usuari

L'objectiu és que l'enllaç s'inclogui a la frase de manera natural i que tingui relació amb el contingut publicat. Enfoca't sempre a satisfer la intenció de cerca de l'usuari i no omplir el contingut denllaços de forma arbitrària, això no tajudarà en res. 

Com fer link building?

Hi ha moltes maneres de fer linkbuilding, però sempre hem de partir d'una estratègia. La millor manera per assegurar-se que aquesta estratègia sigui exitosa. El millor és comptar amb els serveis d'un expert en link building. Partint de la qualitat, la coherència i la naturalitat, podem fer el següent:

Link building a xarxes socials

La majoria de les xarxes socials permet incloure enllaços als seus perfils o plataformes. És a dir, podem utilitzar aquestes eines socials per afegir un enllaç a la nostra web i així generar trànsit des d'elles. Verifica en aquest moment si els teus comptes estan apuntant als teus blocs o llocs web.

Si les has revisat i no hi són, és moment d'afegir-les. No només als perfils, també als teus murs, feed, tuits, entre d'altres. Aprofitem aquestes plataformes per fer link building.

Enllaços en articles

Crear un article i afegir enllaços interns o sortints és fonamental. Això sí, que siguin de qualitat, que realment tinguin a veure amb allò que s'ha escrit i sigui molt natural.

Intercanvi d'enllaços

Aquesta estratègia és rebutjada per molts experts en SEO. El motiu principal és que Google té una alta probabilitat de detectar-la. Si t'estàs preguntant: Què té de dolent? La resposta és simple, no és natural i és fàcil veure que un contingut està sent objecte dun intercanvi denllaços.

És a dir, enviem a una audiència a una web amb què tenim determinats acords de col·laboració, no perquè realment sigui de qualitat o rellevant. Aquest és el gran dilema, i encara que pot ser una col·laboració que aporti valor, Google no ho interpreta així i el vostre lloc pot ser objecte d'una penalització.

Examina els enllaços de la competència

Una bona manera d'esbrinar quina estratègia de construcció d'enllaços funciona per al tipus de contingut és «espiar» els teus competidors observant els seus enllaços, també coneguts com a backlinks.

A més, això us ajudarà a comprendre el tipus de contingut que més agrada al vostre públic i al qual més es vincula. Hi ha diferents maneres de fer-ho, utilitzant una eina com, per exemple, Ahrefs:

  • Observar les pàgines principals dels teus competidors per saber quin tipus de contingut els aporta més trànsit ia quines paraules clau es dirigeixen
  • Examinar els enllaços dels teus competidors per saber quines pàgines reben més enllaços i qui hi enllaça més.
  • Fixa't en els posts dels teus competidors per saber quin tipus de contingut i quines paraules clau són les més buscades per inspirar-te.

Crea enllaços amb imatges

Les imatges capten l'atenció i ocupen espai, per la qual cosa és lògic que la gent hi faci clic. Aquesta és una de les principals raons per les quals val la pena crear imatges, ja siguin infografies, gràfics, fotos de productes, etc. i promocionar-les per atraure més backlinks. 

Però si utilitzeu imatges com a backlinks, us heu d'assegurar que l'enllaç apunta a la pàgina més àmplia on es troba la mateixa, no al directori d'imatges. Els enllaços a directoris d'imatges (que acaben en .gif, .png, .jpg, etc.) són un atzucac, és a dir, que tot el trànsit que va allà es desaprofita. 

Per veure si algun dels teus backlinks porta a directoris d'imatges, configura filtres a la vostra eina SEO per veure si alguna URL de destinació conté formats d'imatges.

Si en trobes algun, demana al propietari del lloc que substitueixi l'enllaç pel que porta a la pàgina amb la imatge. Si us deixeu incrustar la vostra imatge al vostre lloc, haurien d'estar d'acord a enllaçar al lloc correcte.

De fet, fins i tot en pots fer una cerca a Google Imatges per veure si algú les està fent servir. Si el lloc és creïble i et sembla bé que el mantinguin allà, els pots demanar que afegeixin un enllaç. En cas contrari, si és un lloc poc fiable, val la pena demanar-los que el retirin).

Millors pràctiques per a linkbuilding

Hi ha moltes opcions quan es tracta destratègies de construcció denllaços, però no hi ha una solució única.

Per assegurar-te que treus el màxim profit als teus esforços, recorda seguir aquestes pràctiques recomanades de creació d'enllaços:

  • Crea contingut útil i de qualitat que faci que la gent vulgui compartir-ho. Coneix el teu públic per atraure les persones adequades.
  • Posa't en contacte amb llocs web que siguin rellevants pel teu contingut.
  • Entén el que fa bé la competència.
  • Utilitza les xarxes socials i els fòrums per atraure més visites a la teva pàgina.
  • Trobeu llocs web que us enllacin utilitzant un quadre de comandament de construcció denllaços.

Per tenir èxit en aquesta àrea de màrqueting de continguts i SEO, abans de començar cal tenir en compte la autoritat de la teva marca, els objectius i les limitacions de temps.

Però amb una indústria en canvi constant, pot ser difícil adaptar-se. Creiem que associar-se amb un equip d'experts del sector és la millor manera de crear continguts que condueixin a una adquisició denllaços escalable.

Aconsegueix un perfil de backlinks de qualitat

Al final, del que es tracta és que el perfil de backlinks del teu lloc web sigui el més net i natural possible. Aconsegueix enllaços des de blocs i portals afins a la teva temàtica. Genera debats en fòrums del sector i sobretot, que els teus enllaços resolguin la intenció de cerca de l'usuari i no hi estigui ficat amb calçador. En cas contrari, el més probable és que els moderadors del lloc elimineu l'enllaç més aviat que tard.  

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci