fbpx

Com fer un keyword research?

fer un keyword research
En aquesta entrada trobaràs tot el necessari per fer un keyword research de manera fàcil i eficaç. Aprendràs la manera correcta d'obtenir resultats
Comparteix aquest post

Darrera actualització a Novembre 29th, 2023 a les 09:08 pm

Home » Blog » Com fer un keyword research?

Keyword research o cerca de paraules clau, és un factor determinant dins del SEO. Principalment, perquè d'això depèn que Google sàpiga de què parles i així pot vincular-ho amb el que els usuaris busquen exactament.

És tota una metodologia que es recolza amb eines tecnològiques, barrejant SEO, investigació, estudis i anàlisi de l'entorn dins de Google. Per no fer més voltes, aquí et donarem algunes dades de com fer un keyword research.

Continguts

Què cal considerar a l'hora de fer un keyword Research?

Fer un keyword research és un treball ardu. Requereix dedicació, temps i esforç. També, coneixement per saber què s'està fent i com analitzar-ne els resultats.

Et recomano sempre recórrer als experts, però si no tens pressupost, pots fer-ho tu mateix. Recorda, no és senzill, però intentar-ho ajudarà a saber com aconseguir-ho. A continuació, dos aspectes claus a considerar:

Què és el que busquen els usuaris?

Imagina que vens maquillatge i aquest és el teu enfocament. Ara bé, per millorar el teu posicionament web has d'atreure persones perquè et coneguin i comprin els teus productes. Com fer-ho?

Doncs bé, aprèn què volen saber, trobar o aprendre relacionat amb el maquillatge. Per explicar això una mica millor, et mostro els tres tipus de contingut que pots fer, i són:

  • Informatiu. Dades que us ajudi a conèixer més sobre el tema.
  • Transaccional. Informació per saber on i com comprar un producte.
  • Guies. Buscar informació que us mostri on anar per comprar o conèixer alguna cosa.

Quants cerquen aquesta paraula clau?

És possible saber si una paraula clau és molt buscada o no. Si genera suficient trànsit per orientar un contingut cap a ella. Per això hem de dividir les paraules clau estructurant-les de manera que s'assemblin al cos d'un dinosaure:

  • Cap o head: són paraules de cerca molt genèriques, per la qual cosa difícilment tindràs oportunitat de posicionar-hi en un primer moment. En general són usades per llocs web amb molta autoritat. En el nostre exemple, una paraula clau d'aquest tipus seria “maquillatge”.
  • Mig cos o Middle Tail: seria el centre del dinosaure, una mica més gran que el cap, però segueix sent molt competitiu per entrar directament a atacar aquest tipus de paraules clau. Pel teu negoci de maquillatge, la paraula clau en aquesta classe de keywords podria ser “Maquillatge senzill”.
  • Cua llarga o Long Tail: és aquí on hem d'arribar per començar a posicionar-nos adequadament. L'ús d'aquesta estructura conté cerques més concretes, específiques i amb més detall, com ara – Maquillatge senzill per a nenes a Halloween. En alguns casos pots especificar una regió, si vols posar en pràctica una estratègia de SEO local.

Per què és millor utilitzar keywords "long tail" a la cerca de paraules clau?

Quan estem començant a nedar en un gran estany com és internet, el millor és sempre anar de baix a dalt. Com una piràmide convencional. Si intentes invertir-la, no aconseguiràs res, perquè el cim està copat de grans empreses i marques que gasten grans sumes de diners per ser-hi.

Com que la intenció és posicionar-se de manera orgànica, el millor és fer un Keyword Research de cua llarga. És a dir, paraules clau llargues, específiques i molt detallades. 

L'objectiu és arribar a aquests usuaris de manera natural, amb qualitat i molt d'entusiasme. D'aquesta manera aconseguiràs captar la seva atenció i potser amb el temps aconsegueixes fer una comunitat fidel a la teva marca o producte. També, aconseguiràs que Google et prengui en compte i comencis a aparèixer als resultats de cerca.

La idea és sempre estar actualitzat en allò que els usuaris busquen. Parteix de les paraules més llargues i específiques, i comença a escriure-hi. Es constant, variat i tracta de construir originalitat. Res de copiar o duplicar contingut perquè Google ho detecta i ho penalitza severament.

On trobar paraules clau?

El lloc ideal per fer-ho és Google. Quan col·loques paraules al cercador sobre una temàtica, aquest llança diverses opcions d'autocompletat. Doncs bé, aquestes són les teves primeres llistes de Keywords.

Amb elles, pots començar a crear contingut, títols i meta descripcions. D'aquesta manera, Google entendrà que esteu escrivint sobre un tema d'alta demanda al cercador.

Hi ha també altres eines SEO de pagament com SEM Rush, o gratuïtes com Google Keyword Planner que us indiquen quantes vegades es busca i en quines parts del món. Amb variables més detallades dús de la paraula que et serviran per planificar el teu SEO.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci