fbpx

Com posar el meu negoci a Google Maps: Guia pràctica per augmentar la visibilitat al món digital

Com posar el meu negoci a Google Maps
En aquest article us mostrem com posar el teu negoci a Google Maps i els passos necessaris per tenir el teu perfil d'empresa llest.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

Tenir el teu negoci a Google Maps és fonamental per augmentar la teva visibilitat en línia. Ajuda els clients a trobar-te fàcilment i et diferencia de la competència. Per registrar el teu negoci pas a pas a Google Maps, primer crea un compte a Google My Business

Completa el teu perfil afegint informació bàsica com a nom, adreça, telèfon i lloc web. A més, inclou una descripció dels teus serveis i puja fotos rellevants. 

Verifica i valida el teu negoci a Google My Business per assegurar-ne l'autenticitat. Optimitza la teva presència a Google Maps triant la categoria adequada, afegint atributs i millorant la teva ubicació al mapa. Aprofita els beneficis, com ara augmentar la visibilitat, generar confiança i promocionar el teu negoci de forma gratuïta. Consulta les preguntes freqüents per resoldre dubtes addicionals sobre com afegir el teu negoci a Google Maps.

Importància de tenir el meu negoci a Google Maps

Al món digital actual, és fonamental que els negocis siguin presents a Internet i es connectin amb els seus competidors. Una manera efectiva d'aconseguir això és assegurar-se que el teu negoci estigui a Google Maps, una eina poderosa que pot optimitzar les vendes i promocionar el teu local de forma gratuïta.

Augmentar la visibilitat en línia

Tenir el teu negoci a Google Maps us permet augmentar la vostra visibilitat en línia de manera significativa. En aparèixer als resultats de cerca de Google Maps, els clients potencials et podran trobar fàcilment quan busquen serveis o productes relacionats amb el teu negoci. Això us brinda l'oportunitat d'arribar a un públic més ampli i augmentar les vostres possibilitats de generar vendes.

Ajudar els clients a trobar-te

Google Maps és una eina molt útil per ajudar els teus clients a trobar-te. En proporcionar informació precisa sobre la ubicació del teu negoci, com ara l'adreça i el número de telèfon, els clients podran accedir fàcilment als teus productes o serveis. Això es tradueix en una experiència positiva per als teus clients i pot conduir a relacions comercials a llarg termini.

Diferenciar-te de la competència

Tenir el teu negoci a Google Maps et permet diferenciar-te dels teus competidors. En aparèixer en els resultats de cerca, tindràs loportunitat de mostrar als clients potencials per què el teu negoci és especial i únic. A més, en tenir una presència a Google Maps, en transmets una imatge de professionalitat i confiança, el que pot influir en la decisió dels clients a lhora de triar entre diferents opcions.

Com registrar el meu negoci a Google Maps pas a pas

A continuació, t'expliquem detalladament els passos que has de seguir per registrar el teu negoci a Google Maps i assegurar-te que estigui visible per als teus clients potencials:

Crear un compte de Google My Business

El primer pas és crear un compte a Google My Business, l'eina gratuïta que us permetrà gestionar la presència digital del vostre negoci a Google. Per això, segueix aquests passos:

 • Accedeix a la pàgina de Google My Business 
 • Fes clic a 'Gestionar ara' i accedeix amb el teu compte de Google o crea'n un de nou si no en tens un
 • Completa la informació sol·licitada, com el nom del teu negoci i la categoria en què es troba
 • Accepta els termes i condicions

Completar el perfil del meu negoci

Un cop hagis creat el teu compte, és important completar tota la informació del teu negoci a Google My Business perquè els teus potencials clients puguin conèixer més sobre tu. Seguiu aquests passos per completar el vostre perfil:

 • Introduïu al vostre compte de Google My Business
 • Selecciona el teu negoci si en tens diversos, o fes clic a 'Afegir una ubicació' si és la primera vegada
 • Completa la informació bàsica com el nom, l'adreça, el número de telèfon i l'enllaç al teu lloc web
 • Afegeix una descripció detallada del teu negoci i els serveis que ofereixen
 • Puja fotos rellevants i de qualitat que mostrin el teu negoci i els productes o serveis que ofereixes

Verificar i validar el meu negoci a Google My Business

Un cop hagis completat el perfil del teu negoci, és important verificar i validar el teu negoci a Google My Business per assegurar-vos que sigui legítim i obtenir el màxim profit de l'eina. Seguiu aquests passos per verificar el vostre negoci:

 • Inicia sessió al teu compte de Google My Business
 • Si encara no ho has fet, selecciona el teu negoci
 • Google us mostrarà les opcions de verificació disponibles, com ara correu postal, trucada telefònica o correu electrònic
 • Trieu l'opció que millor us convingui i seguiu les instruccions proporcionades
 • Quan hagis verificat el teu negoci, el teu perfil serà validat i apareixerà a Google Maps

Ara que ja saps com registrar el teu negoci a Google Maps pas a pas, assegura't d'optimitzar la teva presència a la plataforma per augmentar la visibilitat, atreure nous clients i diferenciar-te de la competència.

Optimitzar la meva presència a Google Maps

Perquè el vostre negoci tingui una presència destacada a Google Maps, és important optimitzar alguns aspectes clau al vostre perfil de Google My Business. A continuació, t'expliquem com pots millorar la teva visibilitat i aprofitar al màxim aquesta eina:

Triar la categoria adequada per al meu negoci

En crear el teu perfil a Google My Business, se't demanarà que triïs la categoria que millor descrigui el teu negoci. És important seleccionar acuradament aquesta categoria, ja que ajudarà els potencials clients a trobar-te de manera més precisa. Trieu una categoria rellevant que s'ajusti al vostre tipus de negoci i als vostres serveis oferts.

Afegir atributs i detalls addicionals

A més de la informació bàsica com el nom, l'adreça i el número de telèfon, podeu afegir atributs i detalls addicionals al vostre perfil de Google My Business. Aquests atributs poden incloure característiques, serveis especials, horaris datenció, mètodes de pagament acceptats, entre altres. Com més informació rellevant proporcionis, més complet i atractiu serà el teu perfil per als usuaris.

Millorar la meva ubicació al mapa

Si el teu negoci té una ubicació física, és important marcar amb precisió la seva posició al mapa. Verifica que l'adreça sigui correcta i ajusta la ubicació utilitzant la funció d'arrossegar i deixar anar a Google Maps. Si treballes principalment en una zona específica o no tens una ubicació física, també pots seleccionar una àrea de servei per indicar la zona geogràfica on ofereixes els teus productes o serveis.

Complementar estratègies de màrqueting digital

A més de tenir el teu negoci a Google Maps, és recomanable complementar la teva estratègia de posicionament amb altres estratègies de màrqueting digital. Utilitza les xarxes socials per promocionar el teu negoci, crea contingut rellevant i optimitzat per a SEO al teu lloc web, i utilitza tècniques de màrqueting de continguts per atraure el teu públic objectiu. Com més estratègies digitals implements, més gran serà la teva visibilitat i èxit en línia.

Beneficis d'aparèixer a Google Maps com a negoci local

Tenir el teu negoci present a Google Maps com a negoci local ofereix una sèrie de beneficis significatius. A continuació, us detallem els avantatges més destacats d'aprofitar aquesta oportunitat:

Augmentar la visibilitat i atreure nous clients

Aparèixer a Google Maps te'n brinda una més visibilitat en línia. Milions d'usuaris utilitzen aquesta plataforma per trobar negocis locals, per la qual cosa aparèixer als resultats de cerca augmenta les possibilitats que et trobin i, en última instància, atraure nous clients. En ser present a Google Maps, us exposeu a un públic més ampli i aprofiteu l'oportunitat d'arribar a més persones interessades en els vostres productes o serveis.

Generar confiança i professionalitat

Tenir el teu negoci a Google Maps projecta una imatge de confiança i professionalitat davant dels usuaris. En tenir una presència en aquesta plataforma, els clients potencials saben que el teu negoci és legítim i està registrat, la qual cosa els brinda seguretat al moment de triar on fer les compres o adquirir els teus serveis. La presència a Google Maps ajuda a establir una reputació sòlida en línia i reforça la imatge del teu negoci.

Promocionar el meu negoci de forma gratuïta

Un dels beneficis més grans d'aparèixer a Google Maps és la possibilitat de promocionar el teu negoci de manera completament gratuïta. Aquesta plataforma et permet mostrar informació rellevant, com a horaris d'atenció, descripció de productes o serveis, fotos i ressenyes de clients. Aprofita aquests recursos per destacar el millor del teu negoci i atraure l'atenció de potencials clients sense cap cost.

Aparèixer a Google Maps com a negoci local té nombrosos beneficis que poden fer una gran diferència en línia. Assegureu-vos de seguir els passos necessaris per registrar i optimitzar el vostre negoci en aquesta plataforma per aprofitar al màxim tots els avantatges que ofereix.

Preguntes freqüents sobre com posar el meu negoci a Google Maps

Si cerques afegir el teu negoci a Google Maps, és normal que tinguis algunes preguntes. A continuació, trobaràs les respostes a algunes de les consultes més comunes:

Si teniu diversos establiments o sucursals, podeu afegir totes les vostres ubicacions a Google Maps. Per fer-ho, simplement segueix aquests passos:

 1. Accedeix al teu compte de Google My Business.
 2. Selecciona 'Administrar ubicacions' al menú.
 3. Fes clic a 'Afegeix ubicació' i completa la informació corresponent per a cada lloc.
 4. Verifica cada ubicació seguint el procés de validació adequat.

D'aquesta manera, els teus clients podran trobar totes les sucursals o establiments fàcilment a Google Maps, cosa que et permetrà arribar a una audiència més àmplia.

Si trobes que el teu negoci ja està llistat a Google Maps però amb informació incorrecta, pots corregir-ho seguint aquests passos:

 1. Accedeix al teu compte de Google My Business i selecciona el negoci en qüestió.
 2. Fes clic a 'Editar' i modifica la informació incorrecta.
 3. Verifica els canvis realitzats i envia'ls per a revisar-los i actualitzar-los.

Google revisarà els canvis proposats i, un cop confirmats, s'actualitzarà la informació del vostre negoci a Google Maps.

No és obligatori tenir un lloc web per afegir el teu negoci a Google Maps. Si bé tenir un lloc web pot ser beneficiós per promocionar el teu negoci de manera més completa, pots afegir la teva empresa a Google My Business i aparèixer a Google Maps sense un lloc web.

Quan registreu el vostre negoci a Google My Business, assegureu-vos de completar tota la informació bàsica, com ara el nom, l'adreça, el número de telèfon i la descripció. D'aquesta manera, podràs assolir aquells clients que busquen productes o serveis a la teva localitat a través de Google Maps, encara que no comptes amb un lloc web propi.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci