fbpx

Ordres de cerca avançada de Google

ordres de cerca avançada de Google
En aquesta entrada descobriràs les ordres de cerca avançada de Google per treure el màxim rendiment al cercador de Google
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 12:53 am

Home » Blog » Ordres de cerca avançada de Google

El motor de cerca de Google és el lloc web més popular. No obstant això, probablement no tots sàpiguen que a l'hora de buscar la informació necessària, existeixen uns ordres de cerca avançada de Google per fer que el teu cerca sigui més precisa i que obtinguis uns millors resultats que et poden servir d'ajuda a l'hora de realitzar la teva auditoria SEO.

Continguts

Cerca exacta amb cometes

Si estàs buscant una frase específica, intenta posar-la entre cometes. Utilitza cometes quan vulguis cercar pàgines que continguin frases que coincideixin exactament, sense canviar-les per majúscules o sinònims.

Després, trobaràs pàgines que contenen exactament aquesta frase al contingut. Exemple: «Retrat digital». Recorda que Google cerca la frase exacta, de manera que invertir lordre de les paraules afectarà significativament els resultats. 

La majoria de vegades s'utilitzaran cometes per a: noms propis, títols específics (com llibres), textos basats en un extracte, models de productes, etc.

El comodí o l'ordre asterisc

No estàs segur del teu terme de cerca? O simplement tens curiositat pels resultats de cerca relacionats? El operador comodí inclou totes les expressions entre les frases enumerades. 

En utilitzar un asterisc, Google troba variants en expressions comunes. No només “riure” és la paraula correcta, sinó també “ballar”. L'asterisc entre dos espais es pot reemplaçar per dos asteriscs sense espais.

Per exemple * WordPress. Veureu que amb l'asterisc apareixeran resultats de cerca diferents que quan només busques a WordPress.

Cerca a la pàgina especificada - Ordre Site:

Google també ajuda a cercar les pàgines dinterès. Per això s'utilitza el comanda site:, que indica l'adreça on es troba la frase que vols cercar.

Per exemple site: tusitioweb.es més la inclusió de paraules clau, escriu site: tusitioweb.es allotjament web, i veuràs totes les pàgines sobre allotjament web. 

Si el lloc web té diverses extensions de nom de domini, podeu utilitzar el comodí, per exemple, site: tusitioweb *. Aquesta forma de cerca és molt útil per a llocs web sense funció de cerca.

Aquesta és una opció particularment útil per als propietaris de llocs web extensos (per exemple, botigues en línia) per verificar com es veuen les nostres subpàgines als resultats de cerca.

Signes de més (+) i menys (-)

Aquests símbols t'ajuden a afegir (+) oa ometre (-) paraules en els resultats de cerca.

L'ús d'un signe menys (-) exclou un terme específic de la cerca. Per exemple, gats bonics –pinterest Google cercarà totes les fotos web aquí, excepte a pinterest. 

La cerca també podeu excloure formats de documents (tipus de fitxer: pdf). No obstant, tingues en compte: sempre hi ha d'haver un espai abans del signe menys.

Utilitza el signe més (+) quan vulguis afegir paraules per incloure-les en els resultats de la cerca. Exemple: "Marketing + SEO".

Les ordres (|)

Vam veure al primer consell que pots posar la paraula clau entre cometes dobles perquè aparegui exactament així al text. De vegades, només vols indicar-ne una paraula clau a Google ia vegades és essencial més d'una paraula clau per a tu cerca.

Aquest comanda us ajudarà a trobar pàgines que continguin una o altra paraula seleccionada. Per exemple, si voleu cercar pàgines que continguin la paraula «pintura» o «dibuix», utilitzeu aquest comanda. El operador és intercanviable amb el comanda OR. Exemple: Coca Cola | Pepsi

Ordres allinurl, allintitle i allintext

Hi ha molts ordres de cerca avançada de Google que et permeten cercar informació.

Allinurl

Gràcies a aquest operador trobaràs pàgines amb frases seleccionades a l'adreça URL. Utilitza aquest comanda per cercar subpàgines amb paraules clau seleccionades en un lloc web determinat.

Ús de mostra: Allinurl: auriculars blancs Allegro. Gràcies a això, podeu cercar totes les URL al lloc web allegro.pl que continguin la frase «auriculars blancs».

Allintitle

Aquest operador serà més útil quan cerquis blocs amb contingut específic. Google només us mostrarà pàgines que continguin totes les paraules de la consulta. 

Això és especialment útil quan desitges escriure una publicació interessant i comparar com altres han comentat sobre un tema determinat.

Allintext

Aquest operador t'ajudarà a comprovar si totes les teves cercas apareixen al text de la pàgina indicada. Després, el motor de cerca cerca paraules clau en tots els elements del lloc web: contingut, etiqueta de títol o meta descripció. 

Només retorna resultats que contenen totes les paraules ressaltades. Ús de mostra: allintext: paraula clau.

Comandament allinanchor i inanchor

Cerca frases clau al text dels enllaços (anchor text). El operador allinanchor cerca pàgines que contenen totes les frases donades en un enllaç en una pàgina determinada. Ús de mostra: Allinanchor: «com dibuixar un retrat».

Per descomptat, tots aquests ordres de cerca avançada estan destinats a ajudar a tots els que usen Google cada dia, conèixer els propis operadors és realment només una petita part de les enormes possibilitats que ofereixen.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci