fbpx

Què són les Core Web Vitals i per què importen per al teu lloc web

Core Web Vitals
Optimitzar les Core Web Vitals és fonamental a lhora de fer SEO i obtenir bons resultats. T'expliquem en què consisteixen aquestes mètriques.
Comparteix aquest post
Home » Blog » Què són les Core Web Vitals i per què importen per al teu lloc web

A l'immens món d'internet, on la competència per l'atenció de l'usuari és ferotge, l'experiència de l'usuari ha esdevingut un factor crític per a l'èxit de qualsevol lloc web. Google, en el seu esforç continu per millorar la qualitat de la navegació a internet, ha introduït les Core Web Vitals, un conjunt de mètriques específiques que tenen un paper crucial en l'avaluació de l'experiència de l'usuari.

Aquestes mètriques no només són essencials per proporcionar una experiència de navegació òptima, sinó que també tenen un impacte significatiu en el posicionament del vostre lloc web als resultats de cerca de Google.

Aquest article està dissenyat per oferir-te una comprensió profunda de què són les Core Web Vitals, per què són importants per a la teva presència en línia i com pots mesurar i millorar aquestes mètriques vitals per al vostre lloc.

Des de definicions clares fins a consells pràctics, us guiarem a través de tot el que necessiteu saber per optimitzar el vostre lloc web, millorar l'experiència de l'usuari i, en última instància, assolir una millor posició en els resultats de cerca.

Prepara't per submergir-te al món de les Core Web Vitals i descobrir com poden transformar la manera com el teu lloc web és percebut i valorat per usuaris i motors de cerca per igual.

Taula de continguts

Entenent les Core Web Vitals

Les Core Web Vitals són un conjunt de mètriques específiques que Google considera essencials per avaluar lexperiència de lusuari en una pàgina web. Reflecteixen aspectes crítics del rendiment d'un lloc web, incloent-hi la velocitat de càrrega, la interactivitat i l'estabilitat visual durant la càrrega del contingut.

Comprendre aquestes mètriques és fonamental per a qualsevol persona que busqui optimitzar el seu lloc web, no només per millorar la seva classificació als motors de cerca, sinó també per oferir una experiència superior als seus visitants.

Definició de Core Web Vitals

Les Core Web Vitals comprenen tres mètriques principals: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) i Cumulative Layout Shift (CLS). Cadascuna daquestes mètriques mesura un aspecte diferent de lexperiència de lusuari en una pàgina web.

Les Mètriques de les Core Web Vitals

 • Largest Contentful Paint (LCP): Mesura el temps que triga el contingut principal d'una pàgina a carregar-se. Un LCP ràpid vol dir que la pàgina és útil més ràpidament. Idealment, aquest temps hauria de ser de 2,5 segons o menys.
 • First Input Delay (FID): Avalua la interactivitat d'una pàgina, és a dir, el temps que triga la pàgina a respondre a la primera interacció de l'usuari (com ara un clic o una pulsació de tecla). Per proporcionar una bona experiència d'usuari, el FID hauria de ser inferior a 100 mil·lisegons.
 • Cumulative Layout Shift (CLS): Mesura l'estabilitat visual d'una pàgina, calculant la quantitat de canvis inesperats al layout de la pàgina. Una puntuació baixa a CLS indica que la pàgina és més estable i menys propensa a canviar de forma inesperada, cosa que hauria de ser menys de 0.1.

Entendre i optimitzar aquestes mètriques permet no només complir amb els estàndards de Google sinó també, i més important, millorar lexperiència dels que visiten el teu lloc web. Un lloc ràpid, interactiu i estable és clau per mantenir els usuaris contents i compromesos amb el teu contingut.

La Importància de les Core Web Vitals per al SEO

Les Core Web Vitals no són només indicadors de bona experiència d'usuari; també juguen un paper crucial en el posicionament del teu lloc web als resultats de cerca de Google. Des de l'actualització d'algoritmes que prioritza l'experiència de pàgina, Google ha fet d'aquestes mètriques un factor essencial al vostre sistema de classificació. Això significa que un lloc web que sobresurt a les Core Web Vitals pot tenir una millor oportunitat daparèixer en les primeres posicions dels resultats de cerca, atraient més trànsit i potencialment augmentant la conversió.

Google ha estat clar en establir que lexperiència de lusuari és un aspecte central per crear un internet més amigable i eficient. Les pàgines que carreguen ràpidament, responen aviat a les interaccions i mantenen el seu contingut estable durant la càrrega no només satisfan els usuaris sinó que ara són també més visibles a les cerques. Aquesta visibilitat millorada és vital per a qualsevol estratègia de màrqueting digital, ja que posicionar bé a Google pot ser la diferència entre lèxit i el fracàs en el competitiu mercat en línia.

A més, limpacte de les Core Web Vitals no es limita només a la classificació en els motors de cerca. Aquestes mètriques afecten directament com els usuaris perceben el teu lloc web. Un lloc que és ràpid i fàcil dutilitzar fomenta la confiança i la lleialtat dels usuaris, el que pot traduir-se en millors taxes de conversió, més vendes i un major engagement. Per tant, optimitzar les Core Web Vitals no només és una qüestió de SEO, sinó també una estratègia comercial intel·ligent que pot portar a un creixement sostenible a llarg termini.

En resum, les Core Web Vitals són fonamentals per a qualsevol persona que busqui millorar la seva presència en línia. En centrar-te en aquestes mètriques, no només milloraràs la teva classificació a Google, sinó que també oferiràs una experiència d'usuari excepcional, cosa que és essencial per a construir un lloc web reeixit i durador.

Com Mesurar les Core Web Vitals

Per començar a millorar el teu lloc web en relació amb les Core Web Vitals, primer necessites saber com mesurar-les. Afortunadament, Google ofereix diverses eines que us ajuden a avaluar aquestes mètriques, proporcionant una base sòlida per planificar qualsevol optimització necessària.

Eines Recomanades per a Mesurar les Core Web Vitals

 • Google PageSpeed Insights: Aquesta eina analitza el contingut duna pàgina web i genera suggeriments per fer que aquesta pàgina sigui més ràpida. Proporciona resultats tant per a la versió descriptori com per a mòbils, incloent les Core Web Vitals.
 • Google Lighthouse: Lighthouse és una eina automatitzada de codi obert dissenyada per millorar la qualitat de les pàgines web. Pots executar-la a qualsevol pàgina web, pública o que requereixi autenticació. Proporciona auditories per al rendiment, laccessibilitat, les aplicacions web progressives, SEO i més.
 • Chrome DevTools: Les DevTools de Chrome ofereixen una secció específica per diagnosticar problemes relacionats amb les Core Web Vitals, permetent identificar i solucionar problemes de rendiment en temps real.
 • Chrome User Experience Report (CrUX): Aquest informe proporciona dades dexperiència de lusuari per a milions de llocs web. A diferència d'altres eines que generen dades basades en proves de laboratori, CrUX ofereix dades d'experiència d'usuari al món real, cosa que pot ser especialment valuós per entendre com realment s'exerceix el teu lloc.

Guia Pas a Pas sobre Com utilitzar Aquestes Eines

Prenem Google PageSpeed Insights com a exemple per il·lustrar com pots començar a mesurar les Core Web Vitals del teu lloc:

 1. Visita la pàgina de Google PageSpeed Insights.
 2. Introduïu l'URL de la pàgina que voleu analitzar.
 3. Feu clic a «Analitzar». L'eina processarà la teva pàgina i et proporcionarà una puntuació de rendiment, juntament amb les mètriques de les Core Web Vitals.
 4. Examina els resultats per entendre com s'exerceix la teva pàgina en termes de LCP, FID i CLS, i para atenció a les recomanacions específiques que l'eina ofereix per millorar cada mètrica.

Mesurar els teus Core Web Vitals és el primer pas crític per optimitzar el teu lloc web. Amb aquestes eines, pots obtenir un diagnòstic clar de com s'exerceix la teva pàgina i quines àrees necessiten millores. En fer-ho, no només estareu preparant el vostre lloc per complir els estàndards de Google, sinó que també estareu millorant l'experiència general dels vostres usuaris.

List@ per Millorar Els teus Core Web Vitals?

No esperis més per portar el teu lloc web al següent nivell. Demana un pressupost personalitzat avui mateix.
Junts, podem crear un lloc web ràpid, interactiu i visualment estable que els teus usuaris adoraran.

Optimització de les Core Web Vitals

Quan has mesurat els teus Core Web Vitals i comprès com s'exerceix el teu lloc web, el següent pas és l'optimització. Millorar aquestes mètriques requereix un enfocament estratègic que abordi els problemes subjacents afectant el rendiment del vostre lloc. Aquí us oferim algunes estratègies efectives per optimitzar cadascuna de les Core Web Vitals.

Optimitzar el Largest Contentful Paint (LCP)

Per millorar el LCP, que mesura la velocitat de càrrega de la part més gran del contingut visible a la pantalla, pots:

 • Optimitzar i comprimir imatges i arxius de vídeo sense comprometre la qualitat.
 • Utilitzar la càrrega diferida (lazy loading) per a imatges i mòduls de vídeo que no siguin crítics per al contingut inicial.
 • Millorar la velocitat del servidor o considerar un servei de xarxa de lliurament de contingut (CDN) per distribuir el contingut de manera més eficient a nivell mundial.
 • Eliminar o minimitzar CSS i JavaScript bloquejants del renderitzat.

Millorar el First Input Delay (FID)

Per al FID, que avalua la interactivitat i la rapidesa amb què un lloc respon a les interaccions de l'usuari, considera:

 • Minimitzar o diferir JavaScript fins que no sigui necessari per accelerar el temps dinteractivitat.
 • Utilitza un divisor de codi per carregar només el necessari per a la interacció inicial i carregar la resta segons calgui.
 • Optimitzar l'ús del navegador i les tasques de tercers que poden afectar la capacitat de resposta del lloc.

Reduir el Cumulative Layout Shift (CLS)

Per reduir el CLS i millorar l'estabilitat visual, podeu:

 • Assegurar que tots els elements multimèdia (imatges, vídeos, iframes, etc.) tinguin dimensions especificades.
 • Evitar inserir contingut dinàmic a dalt del contingut existent a menys que sigui en resposta a una acció de lusuari.
 • Utilitzar transformacions CSS que no afectin el flux del document per a animacions i transicions.

L'optimització de les Core Web Vitals pot ser un procés complex que implica múltiples àrees del teu lloc web, des del codi fins al contingut. Tot i això, en enfocar-te en aquestes estratègies clau, pots fer millores significatives que no només augmentaran la teva puntuació a les Core Web Vitals sinó que també milloraran l'experiència general de l'usuari al teu lloc web.

Recorda que aquest és un procés continu; la web està sempre evolucionant, i mantenir-se al dia amb les millors pràctiques és crucial per a lèxit a llarg termini del teu lloc.

Les Core Web Vitals són una part integral de lestratègia doptimització de qualsevol lloc web, proporcionant una clara representació de lexperiència de lusuari des duna perspectiva de rendiment, interactivitat i estabilitat visual. Google ha posat un èmfasi significatiu en aquestes mètriques dins dels factors de classificació, destacant la importància d'oferir una experiència d'usuari ràpida, eficient i agradable.

Comprendre i millorar les Core Web Vitals del teu lloc no només t'ajudarà a posicionar-te millor en els resultats de cerca de Google, sinó que també millorarà la satisfacció dels usuaris. Això es pot traduir a taxes de conversió més altes, menor taxa de rebot i un major engagement. La clau per a l'èxit rau en el mesurament continu i l'optimització iterativa, utilitzant les eines i estratègies recomanades per fer ajustaments i millores on calgui.

La web està en constant evolució, i allò que avui és una pràctica recomanada podria canviar en el futur. Per tant, és crucial mantenir actualitzat amb les darreres tendències i actualitzacions de Google respecte a les Core Web Vitals i altres factors de SEO. Adoptar un enfocament proactiu i centrat en lusuari cap a loptimització del lloc web assegurarà no només complir amb els estàndards actuals sinó també preparar el teu lloc per a lèxit en el futur.

En última instància, les Core Web Vitals són sobre crear experiències web que els usuaris estimin i vulguin tornar a visitar. En centrar-te en aquestes mètriques clau, estàs fent un pas important cap a la construcció d'un lloc web més fort, més ràpid i més reeixit.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci