fbpx

Eines SEO per posicionar la teva web

Eines SEO
En aquesta entrada podreu veure una selecció d'eines SEO assequibles i gratuïtes que us seran molt útils si comenceu amb els vostres projectes SEO.
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 01:19 am

Home » Blog » Eines SEO per posicionar la teva web

El món de les eines SEO sembla que no s'acaba mai. Si fas una cerca de les millors eines SEO, podràs veure que hi ha infinitat d'eines enfocades a unes o altres tasques fonamentals si vols fer SEO.

Sobretot, si estàs començant, és impossible poder abastar totes elles, moltes són de pagament i no són barates precisament. En la majoria dels casos si optes pel pagament anual, pots obtenir un descompte respecte del pagament mensual.

Jo t'aconsello que abans les provis bé i en el cas que n'hi hagi alguna que t'agradi en especial i sàpigues que utilitzaràs de forma recurrent, optes pel pagament anual ja que a la llarga et podràs estalviar un calerons.

Continguts

Eines tot a 1

Aquest tipus d'eines ens ofereixen una gran varietat de funcionalitats. Serien una cosa així com una navalla suïssa. Amb elles podem veure la situació del nostre lloc web, monitoritzar les nostres keywords i fer un seguiment dels nostres competidors.

Semrush

Semrush

És una de les eines més populars.

Amb ella podrem consultar l'estat del nostre lloc web, analitzar la nostra competència i ens dóna suggeriments per poder optimitzar les nostres landings per a uns resultats concrets entre moltes altres opcions.

Té un cost de 99,95 $ al mes, encara que pots obtenir un descompte si optes pel pagament anual.

Sistrix

Sistrix

Un dels punts forts de Sistrix és que t'ofereix el índex de visibilitat de la teva web i de la seva competència, cosa que et permet fer un seguiment de les accions que vas realitzant al teu lloc web i com afecta al posicionament web, així com la incidència que sobre la teva web poden tenir els diferents canvis a l'algoritme de Google.

Sistrix us ofereix diferents mòduls en funció dels paràmetres que us interessi mesurar. El seu preu és de 100€ al mes per mòdul.

Mangools SEO Tools

Mangools Seu Tools

Aquesta eina es compon de 5 funcionalitats que et permeten realitzar gairebé qualsevol de les tasques importants per a un SEO

  • KWFinder: un útil cercador de paraules clau rendibles.

 

  • SERPChecker: permet consultar les SERP'S per a determinades paraules clau i veure si val la pena atacar-les.

 

  • SERPWatcher: per consultar la posició dels teus keywords.

 

  • LinkMiner: comprovar els backlinks d'un lloc determinat.

 

  • SiteProfiler: podràs veure mètriques SEO interessants per monitoritzar la teva competència.

Un dels principals atractius de Mangools SEO Tools és el preu. Per 29,90 € al mes, sempre que trieu el pagament anual, podreu gaudir d'aquesta completa eina.

Dino Rank

DinoRank

És una de les meves eines preferides. Té un preu assequible i disposa de moltes funcionalitats que ajudaran a fer la teva estratègia SEO. 

Tracking de posicions de les keywords assignades al teu projecte.

Pagerank intern i enllaçat intern: Amb aquestes funcionalitats pots tenir un control de l'interlinking del teu lloc web a través d'uns gràfics en forma de ramificacions i cercles molt visuals.

Auditoria SEO on page, detecció de thin content i canibalitzacions i una de les meves opcions preferides. Anàlisi de la prominència semàntica, que consisteix a analitzar les paraules clau que utilitzeu la vostra competència. Aquesta opció et proporciona un llistat de paraules a tenir en compte quan estàs creant contingut.

Eines SEO per cercar paraules clau

Planificador de paraules clau de Google Ads

Planificador Ads

És l'opció més econòmica de totes, ja que és gratuïta. El problema és que les dades de mitjana de cerques mensuals estan capats i no et dóna unes dades més exactes fins que les campanyes ja tinguin cert recorregut. 

Ubersuggest

Ubbersuggest

Aquesta eina era una de les eines gratuïtes més potents, però fa poc temps que l'eina és de pagament. Tot i així no és de les més cares i té un període de prova gratuït de 7 dies.

Cocolyze Keyword tool

Cocolyze Keyword Tool

Aquesta eina era lesperança gratuïta quan Ubersuggest es va fer de pagament. No va durar gaire la joia i Cocolyze Keyword tool també es va fer de pagament. Amb un període de prova gratuït de 14 dies. El preu arrenca en 27,53€ al mes.

Answer the public

Answer the public

Molt útil per treure temàtiques per a post de blocs. No és un planificador de paraules clau en ús. Sinó que et dóna un gran nombre de combinacions de possibles cerques per a una paraula clau. Un dels atractius més importants d'aquesta eina és que avui dia continua sent gratuïta. Així que aprofita abans que se'ls acudeixi la mateixa idea que al bo de Neil.

Keyword shitter

Keyword Shitter

Eines per fer linkbuilding

Ahrefs

Ahrefs

Per mi és sens dubte l'eina top per analitzar enllaços i monitoritzar la teva competència. En l'aspecte negatiu hi ha el seu elevat preu. I és que una subscripció a Ahrefs et surt per uns gens menyspreables 99 $ al mes.

Teniu l'opció de comprar una prova de 7 dies per 7 dòlars. Sens dubte aquesta és una eina per a algú que li tregui una rendibilitat econòmica al SEO.

Backlink Shitter

Backlinkshitter

Aquí us presento una bona alternativa gratuïta per analitzar els enllaços entrants d'un domini. Una molt bona opció per quan estàs començant i els diners no sobren.

Eines SEO gratuïtes i barates per a pressupostos baixos

Si has arribat fins aquí és perquè no et sobren els diners i vols una selecció d'eines bàsiques que no es mengin tot el teu pressupost.

Sóc de l'opinió que alguns diners cal posar si vols portar un seguiment mínimament decent dels teus projectes. El meu consell és que al principi utilitzis una eina tot en un de econòmica com pot ser Dinorank o Mangools i el vagis combinant amb eines gratuïtes com Backlink shitter o el planificador de paraules clau de Google Ads.

Una altra alternativa és anar aprofitant els períodes de prova de les eines top com Ahrefs. En un moment donat et pot venir bé pagar aquests 7 $ i estar durant aquests 7 dies fent servir l'eina al màxim per poder extreure les dades necessàries per a la teva estratègia.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci