fbpx

Què són els errors 404?

què són els errors 404
Descobreix què són els errors 404, que poden arruïnar la teva experiència de navegació i fer-te caure posicions al cercador. Aprèn com eliminar-los
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 12:47 am

Home » Blog » Què són els errors 404?

Els codis d'errors web, són una de les problemàtiques més comunes que afronten els usuaris d'internet. Segurament, alguna vegada t'ha aparegut el error 404, però, coneixes què són realment?

Taula de continguts

En general, els errors 404 es deuen a problemes del servidor o també del client i, en l'àmbit informàtic, se'ls coneix com errors HTTP. També, aquests errors tenen present un codi d'estat HTTP, el qual està conformat per 3 dígits numèrics. 

Ara bé, el primer dígit significa el tipus de codi d'estat, essent el número 4 els errors per part del client. En aquest cas, l'operació és incorrecta o per algun motiu no es pot executar.  

En aquest sentit, és bo que coneguis què són els errors 404, ja que són molt freqüents i poden passar perquè la sol·licitud de lusuari és inadequada i no compleix amb els paràmetres HTTP.

En què consisteixen els errors 404?

Lescenari típic daquest esdeveniment, és que et trobes obrint un lloc web, però el resultat no és lesperat. Per això, en lloc de mostrar-se la pàgina web com a tal, apareix el error 404 not found o 404 page not found. 

Poden ser moltes les causes que generin aquest error, però, principalment, passa perquè l'enllaç a aquesta web ja no existeix o està defectuós.

Com a conseqüència, no podràs navegar ni revisar aquest contingut. Unit a això, una altra de les causes que ocasionen el error 404, són les següents:

  • La pàgina externa a la web principal ja no existeix. 
  • S'ha introduït equivocadament la URL.
  • Alguns canvis a l'estructura de l'enllaç. 

Aquest error 404, encara que sembli inofensiu, afecta negativament el posicionament de la web, ja que, en tenir la pàgina vinculada amb diversos enllaços trencats, resta credibilitat al contingut i pot ser penalitzat per Google.

Com detectar i resoldre els errors 404?

Hi ha diversos mètodes perquè puguis identificar i resoldre en qüestió de minuts aquest inconvenient. En primer lloc, pots fer servir recursos digitals gratuïts o pots descarregar algun programa amb subscripció. 

Però, les eines gratuïtes per detectar l'error 404 són molt amenes, per la qual cosa poden identificar ràpidament. D'aquesta manera, les opcions són:

Google Search Console

Aquest recurs de Google identifica automàticament alguns dels errors 404 que hi siguin presents. Quan les solucions, podràs demanar que l'eina faci una correcció d'aquests errors.

Broken Link Checker

Es tracta d'una extensió de Google Chrome que estudia la web a la recerca derrors. També, es pot aconseguir com un plugin de WordPress, el qual és totalment diferent de l'extensió de Google.

Dead Link Checker

És una aplicació amb una interfície senzilla que analitza tots els enllaços d'una web i pot detectar el error 404.

Després d'utilitzar aquestes eines molt útils i gratuïtes, podeu constatar que realment esteu davant la presència d'un error 404. 

Cal esmentar que pots crear un document amb tots els enllaços amb errors 404 ia partir d'allà, analitzar els motius que van originar el problema. 

A més, tindràs un millor coneixement dels errors presentats, i si es repeteixen en el futur, segur que podràs solucionar-los sense cap problema. 

Com fer les redireccions?

Les redireccions són algunes de les formes idònies per solucionar l'error 404. Simplement consisteix a redirigir l'usuari i Google a una URL nova. 

Aquest tipus d'accions s'anomena com redirecció 301 o 302, on es modifica la URL, però no el contingut. 

És important esmentar, que has de fer ajustaments als enllaços de destinació que porten a la URL ja eliminada o defectuosa, en cas contrari, tindràs el mateix problema. 

En paraules més senzilles, amb aquesta acció estareu indicant a Google que la URL ha estat canviada de manera temporal o permanent. En aquest cas, com es tracta de redireccions 301, aquesta acció si serà permanent.

Mètodes per fer les redireccions

Perquè puguis realitzar les redireccions, cal determinar si la teva pàgina web la tens a WordPress o no. 

Si la teva web utilitza WordPress, és molt més senzill realitzar aquesta operació. Només caldrà utilitzar alguns d'aquests plugins per a les redireccions: HubSpot o Redirection

D'altra banda, perquè les redireccions quedin impecables, pots fer servir el fitxer .htaccess a través de FTP.

Com fer una pàgina derror 404 personalitzada?

Sense importar que la pàgina estigui defectuosa, és una excel·lent opció que puguis personalitzar-la, amb la finalitat de millorar lexperiència de lusuari. 

A més, pots incloure un altre format i informació addicional, que deixi clar que la pàgina no és realment la que lusuari està buscant. 

Recorda que aquestes pàgines habitualment són pesades i poc atractives. És més, la creació daquesta pàgina és molt fàcil, tot dependrà de ladministració de la teva web. Això vol dir que, si uses WordPress, pots emprar plugins (complements) específics per a aquesta acció.

D'altra banda, per a aquells administradors que no usen WordPress, el més aconsellable és que paguin un desenvolupador de contingut que dissenyi aquest tipus de format personalitzat. 

Avantatges de les pàgines personalitzades d'error 404

Cap acció al món digital és improvisada i totes les operacions solen estar ben estructurades perquè tinguin un fi encertat. I, encara que no es poden evitar aquests errors, si pots implementar estratègies per corregir-los.

Una pàgina 404 personalitzada té una repercussió positiva i, no només es tracta de la part visual de la web. Per això, us indicarem els avantatges d'incorporar aquest recurs.

  • Podràs mantenir un bon posicionament, ja que evitaràs que els usuaris es puguin desviar del teu lloc web. 
  • Milloraràs la credibilitat de la pàgina web, i els usuaris en línia confiaran més en la marca.

Si necessiteu un exemple clar en aquest cas, podeu revisar l'estil de disseny d'algunes pàgines d'error de productes coneguts, que incorporen imatges relacionades amb el contingut de la web.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci