fbpx

Què és un Error 404 i Com Afecta el teu lloc web?

què són els errors 404
Aprèn què és un error 404, com afecta el teu lloc web i la teva estratègia de SEO.
Comparteix aquest post
Home » Blog » Què és un Error 404 i Com Afecta el teu lloc web?

En el món d'Internet dinàmic, enfrontar-se a un Error 404 és una experiència comuna tant per a usuaris com per a propietaris de llocs web. Però, què vol dir realment aquest error i com pot afectar el rendiment del teu lloc web? En aquest article, explorarem en detall què és un Error 404, les causes darrere d'aquest i la seva impacte en el posicionament SEO.

Entendre aquests errors és crucial, no només per millorar lexperiència de lusuari, sinó també per mantenir i millorar la visibilitat del teu lloc web en els motors de cerca. Ja siguis un gestor de contingut, un desenvolupador web, o simplement tinguis curiositat sobre aspectes tècnics de la web, aquest article us proporcionarà una visió clara sobre els errors 404 i com gestionar-los eficientment.

Taula de continguts

Què és un Error 404?

Un Error 404, conegut oficialment com '404 Not Found', és un codi d'estat HTTP que es produeix quan el servidor web és capaç de comunicar-se amb el client (per exemple, el navegador), però no pot trobar el recurs sol·licitat. Això sol passar quan s'intenta accedir a una pàgina web que no existeix o s'ha eliminat, moguda sense actualitzar l'adreça corresponent, o quan s'escriu malament l'URL.

Diferències amb Altres Errors Comuns

A diferència d'altres errors com el 500 (Error Intern del Servidor) o el 403 (Prohibit), l'Error 404 no indica un problema amb el servidor en si, sinó amb la inaccessibilitat del contingut específic dins del lloc web. Mentre que un error 500 pot suggerir problemes tècnics al servidor, i un error 403 implica problemes de permisos, el 404 és més sovint un problema de navegació o enllaços dins del lloc.

Causes comunes de l'error 404

Els Errors 404 poden ser frustrants tant per als visitants del lloc web com per als propietaris. Entendre les causes comunes darrere aquests errors és el primer pas per prevenir-los i resoldre'ls. A continuació, es detallen algunes de les raons més habituals per les quals es generen aquests errors:

 • Enllaços Trencats: Un dels motius més comuns. Passa quan els enllaços apunten a pàgines que han estat eliminades o mogudes sense actualitzar la URL.
 • Canvis a l'Estructura del Lloc: En reestructurar o actualitzar un lloc web, si no es gestionen adequadament les redireccions, les pàgines antigues poden portar a errors 404.
 • Errors de Tipeo a la URL: De vegades, els errors dels usuaris en escriure ladreça web al navegador poden portar a una pàgina 404.
 • Problemes amb el DNS o el Servidor: Canvis en la configuració del DNS o problemes al servidor també poden resultar en errors 404.

Identificar la causa específica darrere d'un Error 404 és essencial per poder solucionar-ho eficientment. En els apartats següents, explorarem com detectar i corregir aquests errors per millorar l'experiència de l'usuari i la salut general del teu lloc web.

Impacte de l'Error 404 a SEO

Els Errors 404 no només afecten lexperiència de lusuari, sinó que també poden tenir un impacte significatiu en el SEO del teu lloc web. A continuació, explorem com aquests errors poden influir en el teu posicionament als motors de cerca:

 • Experiència de l'Usuari: Els usuaris s'enfronten a una mala experiència quan es troben amb un error 404, cosa que pot augmentar la taxa de rebot i reduir el temps de permanència en el lloc.
 • Valoració d'enllaços: Els enllaços que condueixen a una pàgina 404 no transmeten valor SEO. Això pot afectar negativament l'autoritat del vostre lloc si els enllaços entrants apunten a pàgines que ja no existeixen.
 • Crawling i Indexació: Un nombre excessiu derrors 404 pot fer que els motors de cerca com Google gastin el seu pressupost de rastreig en pàgines no existents, el que podria afectar la indexació de pàgines vàlides.

Minimitzar i gestionar eficaçment els errors 404 és crucial per mantenir una sòlida presència en línia i assegurar un bon rànquing en els resultats de cerca. A les següents seccions, discutirem com identificar i corregir aquests errors per optimitzar el teu estratègia de SEO.

Millora la salut de la teva web
Estàs llest per millorar la salut del teu lloc web i la teva estratègia SEO? Revisa el teu lloc buscant Errors 404 i aplicar les pràctiques recomanades que t'he compartit.

Si necessites ajuda per identificar i resoldre errors 404, o per a qualsevol altre aspecte de la teva estratègia SEO, no dubtis a contactar-me.

Com a consultor SEO freelance, estic aquí per ajudar-te a optimitzar el teu lloc i assolir els teus objectius en línia. Fem que el teu lloc web sigui el millor possible!

Com Identificar i Solucionar Errors 404

Detectar i corregir els Errors 404 és vital per al manteniment i leficiència del teu lloc web. Aquí us mostrem com podeu identificar i resoldre aquests problemes:

Identificació d'errors 404

 • Google Search Console: Utilitza aquesta eina per rastrejar errors 404 al teu lloc web. Et mostrarà els enllaços trencats que els motors de cerca han trobat.
 • Eines d'Anàlisi Web: Eines com Google Analytics també us poden ajudar a detectar pàgines 404, especialment aquelles visitades pels usuaris.
 • Programari de Rastreig de Lloc Web: Hi ha programes específics dissenyats per rastrejar llocs web a la recerca denllaços trencats i errors 404.

Solució d'Errors 404

 • Correcció d'enllaços trencats: Si un enllaç intern condueix a un error 404, actualitzeu-lo per dirigir a la pàgina correcta.
 • Redireccions 301: Per pàgines eliminades, considera establir redireccions 301 cap a pàgines rellevants, per preservar el valor SEO.
 • Pàgina d'Error Personalitzada: Dissenya una pàgina derror 404 útil i amigable, que redirigeixi els visitants cap a pàgines útils del teu lloc.

La correcta identificació i resolució dels errors 404 no només millora lexperiència de lusuari, sinó que també contribueix a una millor salut general del teu lloc web des duna perspectiva de SEO.

Millors Pràctiques per a la Pàgina d'Error 404

Una pàgina de Error 404 bé dissenyada pot convertir una experiència frustrant en una positiva per a lusuari. Aquí us presentem algunes de les millors pràctiques per crear una pàgina d'error 404 efectiva:

 • Disseny Amigable: Fes servir un to amigable i un disseny atractiu. Evita que la pàgina sigui massa tècnica o freda.
 • Missatge Clar: Informa a l'usuari que la pàgina cercada no es pot trobar, però evita l'ús d'argot tècnic.
 • Enllaços de Navegació: Inclou enllaços a la teva pàgina dinici, pàgines populars, o un mapa del lloc per ajudar lusuari a continuar la seva navegació.
 • Barra de Cerca: Ofereix una barra de cerca perquè els usuaris puguin trobar fàcilment allò que busquen.
 • Imatge o Video Creatiu: Considereu afegir una imatge o vídeo creatiu que alleugi la frustració de l'usuari i mantingui l'interès al teu lloc.

Implementar aquestes pràctiques no només millorarà l'experiència de l'usuari sinó també reforçarà la imatge positiva de la teva marca i pot ajudar a mantenir lusuari al teu lloc, reduint la taxa de rebot.

Casos d'estudi i exemples reals

La millor manera d'entendre l'impacte d'una gestió correcta dels Errors 404 és a través de casos destudi i exemples reals. Aquests exemples demostren com latenció adequada a aquests errors pot millorar significativament el SEO i lexperiència de lusuari:

Cas d'Estudi 1: Millora de la Navegació a un Lloc de Comerç Electrònic

Un conegut lloc de comerç electrònic enfrontava una alta taxa derrors 404 a causa de productes descontinuats. Van implementar redireccions 301 a categories rellevants i una pàgina d'error 404 personalitzada, cosa que va resultar en una disminució del 40% a la taxa de rebot.

Cas d'Estudi 2: Redisseny de la Pàgina 404 en un Blog Popular

Un popular bloc de tecnologia va redissenyar la seva pàgina derror 404 per incloure enllaços a articles populars i una barra de cerca. Aquesta estratègia va incrementar el temps de permanència a la pàgina en un 50% i va millorar la navegació general del lloc.

Aquests casos d'estudi il·lustren com una estratègia proactiva i creativa en la gestió d'errors 404 no soluciona només problemes de navegació, sinó que també es pot convertir en una oportunitat per a millorar l'engagement i la satisfacció de l'usuari.

Conclusions

La gestió eficaç dels Errors 404 és un aspecte crucial en el manteniment dun lloc web saludable i en el lliurament duna experiència dusuari positiva. Al llarg daquest article, hem explorat què són els errors 404, les seves causes comunes, el seu impacte en el SEO, com identificar-los i resoldre'ls, i les millors pràctiques per crear pàgines derror 404 efectives.

És important recordar que mentre els errors 404 són comuns, la seva correcta gestió pot marcar una diferència significativa en la percepció del vostre lloc web per part dels usuaris i en el seu rendiment en els motors de cerca. Les estratègies i els consells compartits aquí haurien de servir com una guia per ajudar-te a optimitzar el teu lloc web, millorant tant l'experiència de l'usuari com el teu posicionament en SEO.

En resum, els errors 404, quan es manegen correctament, ofereixen una oportunitat per demostrar professionalisme, atenció al detall, i un compromís amb una experiència dusuari dalta qualitat.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci