fbpx

Estratègies de màrqueting digital per a pimes i empreses

Estratègies de màrqueting digital per a pimes i empreses
T'explico algunes de les estratègies de màrqueting digital per a pimes i empreses més útils per donar a conèixer el teu negoci a internet.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

Una estratègia de màrqueting digital és una part important de la combinació global de màrqueting duna empresa, independentment de la seva mida i de si opera o no a Internet.

El màrqueting per a petites empreses pot incloure molts mètodes de publicitat local fora de línia, però també ha dincloure una bona part destratègies de màrqueting digital per maximitzar les vendes en leconomia actual. Una empresa que realitza la major part o la totalitat de la seva activitat en línia ha de adoptar una estratègia de màrqueting digital que ajudi els usuaris en línia a veure-la.

Vegem quines són les estratègies que han demostrat ser més efectives per a pimes i empreses. Comencem?

Millors estratègies de màrqueting digital

Màrqueting de continguts

Un dels reptes més grans als quals s'enfronten les petites empreses és arribar amb eficàcia als clients potencials. Crear una consciència de marca saludable és difícil sense grans pressupostos per finançar campanyes de màrqueting massives. Per això, és fonamental crear una biblioteca cada vegada més gran de continguts valuosos que es dirigeixin tant als teus clients com als motors de cerca.

Quan publiques contingut a la xarxa, que ajuda a educar els teus clients ideals ia trobar-te, el contingut segueix treballant per a tu molt després que el dia s'acabi. I, a mesura que s'amplia aquest contingut, la teva presència en línia s'enforteix constantment.

Per a les petites i grans empreses, el fet que el contingut mai no dormi i segueixi treballant, reunint clients potencials i clients potencials, és només un dels molts avantatges.

No oblidem, per descomptat, que aquest contingut ha de ser de valor per captar l'interès dels internautes així com únic. Recordeu que els motors de cerca com Google penalitzen el contingut duplicat.

SEO o Optimització per a motors de cerca

Una de les formes més poderoses de donar visibilitat constant a la teva marca és de forma orgànica, mitjançant el SEO o optimització per als motors de cerca.

Això pot sonar una mica estrany, ja que la publicitat als mitjans de comunicació ha estat la principal manera de ser vist durant tant de temps. No obstant això, avui dia cap anunci de pagament té tanta força com veure el teu lloc web, producte o contingut entre els primers resultats quan un consumidor cerca a Google una paraula clau relacionada.

Estar ben posicionat en els motors de cerca és una manera daconseguir trànsit orgànic i generar confiança, ja que és el primer contacte que una persona té amb la seva marca. Al cap ia la fi, si la teva pàgina web hi és, vol dir que val la pena, no creus?

Les tècniques, accions i eines que fan que la teva marca pugi aquests llocs es diuen Search Engine Optimization, o SEO. El seu objectiu és fer que els motors de cerca reconeguin valor i rellevància en allò que tens per oferir, de manera que afavoriu la vostra marca quan els usuaris cerquin algunes paraules clau específiques.

El SEO és essencial quan es tracta de Màrqueting Digital per a empreses de qualsevol mida.

Màrqueting a xarxes socials

Tothom parla dels mitjans socials, però la veritat és que a les empreses els pot resultar difícil integrar-los en el seu negoci. El tipus de mitjans, així com la manera de fer-los servir, depèn del tipus de negoci que es tingui.

Per a algunes empreses, estar en contacte amb els seus clients i donar-los notícies dúltima hora pot ser un element important de lèxit, ja que contribueix a la fidelització. Altres empreses, com un restaurant local, han tingut èxit utilitzant les xarxes socials per informar els seus clients de les últimes ofertes especials i les noves incorporacions al menú. L'aspecte més important de les xarxes socials és utilitzar-les per reforçar la base de clients i aconseguir vendes repetides.

Intentar abastar una àmplia xarxa de plataformes de xarxes socials pot resultar difícil, especialment per a aquelles empreses petites que tenen recursos limitats. Al seu lloc, esbrina quins canals en línia tenen més sentit per al teu negoci i on són els clients als quals intentes arribar. Et dirigeixes a clients professionals? LinkedIn pot ser la teva eina ideal. El teu màrqueting té un fort aspecte visual? Instagram podria ser el teu aliat.

Crea una llista de correu electrònic fiable i aprofita l'email màrqueting

El correu electrònic és una de les tàctiques de màrqueting digital més eficaces que hi ha. Per tant, per aprofitar les possibilitats del correu electrònic, el primer que cal fer és crear una llista de correu electrònic fiable. El màrqueting per correu electrònic és fantàstic, però no té el mateix valor si no disposa de les persones adequades a les quals enviar missatges.

Si actualment no disposeu d'una llista de correu electrònic, hi ha diverses estratègies de generació de clients potencials que podeu utilitzar per començar a recopilar informació (incloses adreces de correu electrònic) sobre clients actuals i potencials.

Quan tinguis una llista de correu electrònic sòlida, podràs començar a utilitzar-la en el teu benefici. Pots començar creant un butlletí mensual per correu electrònic o enviant missatges periòdics amb ofertes especials, notícies i descomptes.

Aprofita els múltiples beneficis que t'ofereix el correu electrònic màrqueting com a estratègia per fidelitzar clients, així com per a la captació. A més, és una de les eines més econòmiques que existeixen.

No oblideu el servei d'atenció al client

El servei datenció al client és una part crucial del màrqueting digital i pot ser un factor determinant a l'hora d'atreure (i potser més important) retenir clients, encara que segueix havent-hi moltes empreses que ho passen totalment per alt.

Per tant, si vols implementar un servei d'atenció al client a través de les teves plataformes digitals, pots començar per crear una pàgina de contacte a la teva web on els clients puguin trobar la manera de posar-se en contacte amb tu. A continuació, assegura't de respondre de forma exhaustiva i ràpida a qualsevol sol·licitud, pregunta o comentari que rebis dels clients.

A més, potser decideixis invertir en un servei de chatbot, que pot ser una eina datenció al client especialment útil per a empreses de comerç electrònic, així com per a grans empreses establertes.

Tampoc no s'han d'oblidar les xarxes socials. Has de contentar els comentaris, mencions i missatges que enviïn els teus usuaris, tant si són positius com negatius (especialment aquests darrers).

A més, una vegada que hagis determinat com implementaràs el servei d'atenció al client digitalment, llavors pots incloure aquestes ofertes com a part de la teva proposta de valor. Quan comercialitzeu la vostra empresa a Internet, podreu oferir informació sobre el vostre servei d'atenció al client, cosa que farà que la vostra empresa resulti més accessible i atractiva per als clients potencials.

Analítica digital

L´analítica ocupa un lloc destacat en aquesta llista per una raó. Sense ella, no obtindràs resultats de cap campanya de màrqueting digital, ja sigui una petita empresa o una de més gran.

L'analítica web per a petites empreses és gratuïta. Obtindràs totes les dades i eines necessàries per desenvolupar els teus plans i mètodes lliurement. I només quan necessitis escalar la teva publicitat al nivell següent és quan necessitaràs invertir en eines d'analítica web més sofisticades.

Gràcies a l'analítica web, entendràs com els teus clients interactuen amb la teva presència en línia i sabràs qui utilitza els teus llocs web. No hi ha dubtes que és la millor manera de determinar què és allò que està funcionant i, per contra, el que cal millorar.

Quina estratègia de màrqueting digital és millor per a la teva empresa?

No tinguis por de provar diferents mètodes a lhora de decidir quina estratègia de màrqueting digital és la millor per a la teva empresa. Fes una ullada als resultats per veure quins mètodes són els més eficaços amb la teva base de clients, i assegura't que estàs obtenint un retorn de la inversió (ROI) positiu.

Algunes estratègies poden ser difícils de mesurar, però sigues coherent amb el teu mètode de mesura: un suggeriment és comparar els ingressos de l'empresa durant certs esforços de màrqueting amb els ingressos generats mentre es fan altres campanyes de màrqueting.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci