fbpx

Com afecta el hosting contractat al posicionament SEO?

Com afecta el hosting el SEO
En aquesta entrada t'explico com el hosting contractat pot afectar el SEO de la teva pàgina web. Visita la meva web per a més informació.
Comparteix aquest post
Home » Blog » Com afecta el hosting contractat al posicionament SEO?

Molts propietaris de llocs web volen una posició alta als resultats de cerca del navegador de Google. És que això és extremadament important per al desenvolupament de qualsevol negoci o pàgina web.

¿El hosting afecta la posició d'un lloc web al motor de cerca? Sí, ia més a més es depèn molt d'aquest aspecte. Recordem que Un lloc web és en realitat una aplicació de diverses capes i una daquestes capes és el maquinari i el programari del servidor. 

I, és gràcies a aquesta capa, que el lloc web té contacte amb el món exterior i està disponible en uns quants mil·lisegons des de qualsevol part del món. 

En aquesta ocasió, us donarem més detalls sobre com afecta el hosting contractat al posicionament SEO

Taula de continguts

Com afecta l'allotjament al SEO

En poques paraules, l'allotjament és responsable de:

  • Disponibilitat: garanteix un funcionament continu de la web
  • Rendiment: la web respon ràpidament a les consultes
  • Reputació: l'adreça IP que se't va assignar està lliure de sancions RBL
  • Geolocalització d'adreces IP: el proveïdor et permetrà posicionar-te al país de destinació
  • Escalabilitat: l'allotjament complirà els requisits d'alt trànsit i gran conjunt de dades

Com pots veure, el el hosting contractat és molt important i val la pena controlar cada pas en la creació dun lloc web.

La influència del hosting al posicionament SEO

Ja saps que el hosting influirà perquè el teu lloc web sigui estable tot el temps. No obstant això, ets conscient que també té un gran impacte en el SEO? Hi ha moltes consideracions relacionades amb l'allotjament que us poden interessar.

Una és la velocitat de connexió a internet de l'empresa de hosting: això té un impacte en la velocitat de càrrega del vostre lloc web. Com més ràpid carregueu, més grans seran les possibilitats d'obtenir bones posicions a Google

Els algorismes dels motors de cerca presten cada cop més atenció als elements que són importants per als destinataris del contingut. I és que Google vol oferir als usuaris al lloc web, resultats que valgui la pena visitar i que no els decebin.

Per exemple, els usuaris davant d'una pàgina que carrega massa lent no estan disposats a esperar, la qual cosa provoca una alta taxa de rebot. 

Un altre element summament important que afecta el posicionament del lloc i depèn del hosting, és el límit d'espai del servidor que podeu utilitzar. 

Com menys espai, menys productes podràs tenir a la teva botiga. Si muntaràs una web que només serà un aparador de la teva empresa, no t'has de preocupar per això. Tanmateix, com més extens sigui el teu lloc, més espai de servidor necessitarà.

Consultor SEO Freelance Barcelona
Servei de Posicionament Web
Potencia la visibilitat del teu negoci a Internet.

Allotjament i posicionament. He de triar, hosting gratuït o de pagament?

El allotjament gratuït pot ser un bon començament per al teu negoci: així és com van començar molts llocs web populars. No obstant això, cadascun dels principals llocs web ha migrat a un allotjament de pagament. 

Quines són les raons per això? El allotjament de pagament sovint et garanteix que no es perdran dades, ja que crea còpies de seguretat freqüents, gràcies a les quals una falla o fins i tot una eliminació accidental de dades serà reversible. 

A més, el hosting de pagament també està associat a la seguretat de les dades, tant per a tu com per als teus clients: la empresa d'allotjament que cobra les tarifes, empra més tècniques per bloquejar la possibilitat de piratejar el servidor.

Recordem que el impacte del hosting al posicionament és molt gran i val la pena invertir en un bon allotjament, ja que proporciona una base sòlida per construir una posició apropiada en els resultats de cerca dun lloc web específic.

Característiques d´un bon hosting

Molts factors afecten la velocitat de càrrega de la pàgina i en aquest cas, un lloc web que pot alentir-se tindrà aquestes conseqüències:

  • Codi no optimitzat.
  • Una gran quantitat de fotografies sense comprimir.
  • Base de dades sobrecarregada o mal optimitzada.

Per això, cal cuidar tots aquests factors perquè el lloc web funcioni de manera més eficient. Però, és igualment important triar el proveïdor d'allotjament adequat. Qualsevol optimització no funcionarà si els serveis dallotjament són de mala qualitat.

Les coses més importants a considerar en triar un pla de hosting són:

Temps de resposta TTFB

Reflecteix el nivell de rendiment, velocitat i eficiència de la connexió del client amb el servidor. En provar TTFB, podeu comparar la qualitat dels proveïdors d'allotjament individuals.

El temps de resposta en si mateix també depèn de l'arquitectura de l'aplicació i el rendiment del codi. Com millor sigui el pla de allotjament, millors resultats es poden aconseguir.

Rendiment

És fàcil mantenir baixos els temps de TTFB per a pàgines de poc trànsit i que no generen molt intercanvi. 

És important que l'allotjament també pugui fer front a l'augment de la càrrega sense caigudes significatives en el rendiment: més temps de resposta del servidor i més temps de TTFB.

Redundància

Això és necessari perquè pot passar que, per alguna raó, el trànsit al nostre lloc web es multipliqui per algun temps. Per tant, el hosting heu d'anar més enllà de les nostres necessitats, perquè el lloc web estigui preparat per a aquest tipus d'imprevistos.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci