fbpx

Idees que funcionen per promocionar el teu negoci

promocionar el teu negoci
Us presentem una sèrie d'idees per promocionar el vostre negoci de forma efectiva i professional. Dóna a conèixer els teus productes i serveis.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

Quan crees un negoci, una de les principals preocupacions és la de com donar a conèixer els teus productes o serveis de cara a obtenir el major nombre de clients possible que assegurin lèxit del teu emprenedoria. És per això que en aquest article, et dono una sèrie didees per arribar al màxim de persones possible i que el teu negoci vagi vent en popa.

Crear una oferta especial o descompte per atraure nous clients.

En general, a tots ens produeix una satisfacció especial fer-nos amb aquest producte amb què estàvem somiant des de fa un temps i que a més, ho haguem obtingut amb un suculent descompte. En aquest sentit, podem fer ofertes i descomptes de tota mena: 

 • Oferta de benvinguda: Un descompte especial per als nous clients a la seva primera compra.
 • Descomptes per volum: Oferir descomptes als clients que compren en grans quantitats o en diversos productes.
 • Descomptes per temps limitat: Oferir descomptes per un període curt de temps per crear una necessitat durgència i motivar els clients a comprar amb un preu especial.
 • Ofertes de 2×1: Oferir un producte gratuït oa un preu reduït amb la compra d'un altre producte.
 • Descomptes per a membres: Crear un programa de membres amb descomptes exclusius per als membres.
 • Descomptes per a clients online: Oferir descomptes exclusius a través de la pàgina web o les xarxes socials del negoci.
 • Descomptes per a referits: Oferir descomptes als clients que fan referència a amics o familiars al negoci.
 • Descomptes per a clients habituals: Oferir descomptes als clients que fan compres freqüents.
 • Descomptes per a esdeveniments especials: Ofereix descomptes per a esdeveniments especials com el Dia de Sant Valentí, el Dia de la Mare, etc.

Utilitzar les xarxes socials per donar a conèixer el teu negoci.

Tenir presència a xarxes socials és fonamental per arribar a milers de clients potencials. Crea'n una compte de negocis a les principals xarxes socials com Facebook, Instagram o Twitter. 

En aquest sentit, és important publicar regularment contingut atractiu i rellevant per als teus seguidors, com ara imatges i vídeos dels productes o serveis, notícies de l'empresa i consells relacionats amb el negoci. 

Per tant, si no disposes de temps o la infraestructura necessària per a una correcta gestió de les xarxes socials, és millor limitar el nombre de xarxes socials a treballar. És millor tenir una xarxa social atesa que quatre abandonades.

Fes campanyes i anuncis pagats a les xarxes socials per arribar a una audiència més àmplia.

Utilitza les funcions de històries i live streaming per mostrar els productes o serveis en acció i crear una connexió més propera amb els vostres seguidors.

Fes ús de les funcions de etiquetatge i mencions per interactuar amb altres empreses i personalitats rellevants al sector.

Utilitzar la analítica xarxes socials o eines externes per mesurar el rendiment del contingut i ajustar l'estratègia en conseqüència.

També pots utilitzar les funcions de comerç electrònic a les xarxes socials, com Instagram Shopping, per permetre als clients comprar productes directament des del perfil de la teva empresa.

Crear una comunitat al voltant de la teva marca mitjançant la promoció de concursos i sorteigs us permetrà generar interacció amb el vostre públic objectiu.

És aconsellable recórrer a l'ús de xats automatitzats que et permeti respondre preguntes recurrents dels teus clients potencials, ja que permet optimitzar els teus recursos i alhora donar resposta i millorar l'experiència dels usuaris que naveguen pel teu lloc web.

Fer campanyes de publicitat a les xarxes socials et permet segmentar d'una manera molt detallada per arribar a un públic amb uns determinats interessos, edat o ubicació, entre molts altres…

Col·laborar amb un altre negoci per oferir un paquet conjunt de productes o serveis.

Buscar negocis que ofereixin productes o serveis complementaris als teus, pot ser una bona oportunitat per crear sinergies a llarg termini amb altres negocis per oferir productes o serveis exclusius i dinterès per als teus clients.

Algunes accions que pots fer en col·laboració amb altres empreses poden ser:

 • Crear una promoció conjunta: Crear una promoció conjunta amb un altre negoci per oferir descomptes o regals especials als clients que compren els productes o serveis de les dues empreses.
 • Utilitzar els canals de màrqueting de cada negoci: Utilitzar els canals de màrqueting de cada negoci per promocionar el paquet conjunt de productes o serveis i arribar a un públic més ampli.
 • Crear una experiència única: Crear una experiència única per als clients mitjançant la combinació dels productes o serveis de tots dos negocis.
 • Associar-se amb un negoci local: Associar-se amb un negoci local per oferir un paquet de productes o serveis específic per a la comunitat local.
 • Crear un programa de beneficis conjunt: Crear un programa de beneficis conjunt per als clients de tots dos negocis, com a punts de recompensa o descomptes.
 • Crear una plataforma conjunta: Crear una plataforma conjunta per a la venda de productes o serveis de tots dos negocis.
 • Oferir un servei d'atenció al client conjunt: Oferir un servei d'atenció al client conjunt per respondre preguntes o resoldre problemes relacionats amb els productes o serveis de tots dos negocis.
 • Crear un esdeveniment conjunt: Crear un esdeveniment conjunt per promocionar els productes o serveis d'ambdós negocis, com ara una fira o una demostració en viu.

Organitzar un esdeveniment o fira de negocis per mostrar els productes o serveis.

Crear un esdeveniment o assistir a fires professionals, et permetrà conèixer gent dins del teu sector amb què poder col·laborar i donar a conèixer els teus productes o serveis.

Passos per organitzar un esdeveniment

Definir l'objectiu de l'esdeveniment

Establir un objectiu clar per a lesdeveniment, com promocionar un producte nou o atraure nous clients.

Seleccionar un lloc adequat

Seleccionar un lloc adequat per a l'esdeveniment, tenint en compte la mida, la ubicació i la disponibilitat de serveis com a electricitat i connexió a internet.

Seleccionar una data i hora adequades

Seleccionar una data i hora adequades per a l'esdeveniment, tenint en compte el calendari de esdeveniments competidors i la disponibilitat dels clients potencials.

Dissenyar un pla de màrqueting

Dissenyar un pla de màrqueting per promocionar l'esdeveniment, utilitzant canals com a xarxes socials, correus electrònics, anuncis en línia i volants.

Contractar proveïdors

Contractar proveïdors per a serveis com lloguer d'equip, càtering, seguretat, entre altres.

Prepareu l'espai

Preparar l'espai per a l'esdeveniment, utilitzant elements decoratius i muntant-los stands d'exposició.

Planificar les activitats

Planificar les activitats per a l'esdeveniment, com demostracions en viu, conferències, concursos, etc.

Contractar personal

Contractar personal per manejar els detalls de l'esdeveniment, com a registre d'entrada, atenció al client i neteja.

Coordinar amb els patrocinadors

Coordinar amb els patrocinadors per promocionar l'esdeveniment i proporcionar suport financer.

Realitzar un seguiment

Realitzar un seguiment de l'esdeveniment i recopilar comentaris dels participants per millorar en futurs esdeveniments.

Utilitzar el correu electrònic màrqueting per enviar promocions i novetats als clients.

email màrqueting

Si t'has decidit a potenciar el teu newsletter, amb l'estratègia adequada, pots crear una comunitat d'usuaris interessats en els teus productes i serveis, atents a totes les novetats que els puguis presentar, així com contingut d'interès relacionat amb el teu sector.

Passos per crear una campanya de newsletter amb èxit

 • Crea una llista de correus electrònics: Recopila els correus electrònics dels teus clients actuals i potencials mitjançant formularis a la teva pàgina web, registres a botigues físiques, o mitjançant l'intercanvi de correus electrònics.
 • Crea un contingut atractiu: Crear contingut atractiu i rellevant per al teu target, com ara promocions especials, novetats de productes, contingut educatiu, etc.
 • Utilitza una eina de gestió de newsletters: Podeu crear campanyes i enviar-les a la vostra llista de correus electrònics.
 • Personalitzar el correu electrònic: Pots personalitzar els mails amb el nom del destinatari i així donar-li un toc més humà i personalitzat.
 • Segmentar les llistes de correus electrònics: D'aquesta manera podeu enviar contingut específic a determinats grups de destinataris que siguin del vostre interès en un moment donat.
 • Mesurar i analitzar els resultats: Mesurar i analitzar els resultats de les campanyes així com taxes d'obertura, clics i conversions, et permetrà millorar les campanyes futures.
 • Fes ús del remàrqueting: D'aquesta manera podeu impactar directament en aquells usuaris que ja s'han interessat pels vostres productes i serveis.
 • Assegureu-vos de complir amb la normativa: Complir amb les normes de privadesa i la LOPD, habilitar l'opció «desubscriure's» al correu electrònic, per complir amb les regulacions de protecció de dades i no ser considerat com a correu no desitjat.

Oferir proves gratuïtes o mostres dels productes o serveis.

 • Generar confiança en el producte o servei: En oferir mostres i proves gratuïtes, els clients poden provar el producte o servei abans de comprar-lo, cosa que augmenta la confiança en ell i la probabilitat de compra.
 • Augmentar la consciència de marca: Oferir mostres i proves gratuïtes pot generar un gran impacte a la consciència de marca, ja que les persones poden compartir les seves experiències amb amics i familiars, augmentant l'exposició de la marca.
 • Generar feedback: Oferir mostres i proves gratuïtes pot proporcionar una oportunitat per recopilar feedback valuós sobre el producte o servei, cosa que pot ajudar a millorar-lo i adaptar-lo a les necessitats del client.
 • Augmentar la lleialtat del client: En oferir mostres i proves gratuïtes, els clients poden sentir-se valorats i apreciats, cosa que pot augmentar la seva lleialtat a la marca.
 • Augmentar la taxa de conversió: Oferir mostres i proves gratuïtes pot augmentar la taxa de conversió, ja que els clients que proven el producte o el servei són més propensos a comprar-lo.
 • Augmentar el trànsit a la botiga: Oferir mostres i proves gratuïtes pot augmentar el trànsit a la botiga oa la pàgina web, ja que les persones poden ser atretes per loportunitat de provar el producte o servei de forma gratuïta.
 • Augmentar l'interès en nous productes o serveis: Oferir mostres i proves gratuïtes de nous productes o serveis pot augmentar linterès dels clients en ells i promoure la seva adopció.
Consultor SEO Freelance Barcelona
Servei de Posicionament Web
Potencia la visibilitat del teu negoci a Internet.

Crear un programa de fidelitat o recompenses pels clients habituals.

 • Augment de la lleialtat del client: En oferir recompenses o descomptes als clients habituals, es genera un sentiment de gratitud i de fidelitat cap a la marca.
 • Increment de les vendes: Els clients habituals que es beneficien d'un programa de fidelitat solen comprar més sovint i gastar més diners a la botiga.
 • Millora del servei al client: Un programa de fidelitat pot ajudar a identificar els clients habituals i millorar la seva experiència de compra, la qual cosa pot generar més satisfacció i fidelitat.
 • Màrqueting personalitzat: Amb un programa de fidelitat, es poden recopilar dades sobre els clients habituals i utilitzar-les per personalitzar les ofertes i promocions.
 • Beneficis exclusius: Els clients habituals que es beneficien d'un programa de fidelitat poden tenir accés a beneficis exclusius, com ara esdeveniments privats, descomptes especials, o accés a productes exclusius.
 • Generació de referències: els clients habituals satisfets i premiats per la seva fidelitat són més propensos a recomanar la seva experiència a amics i familiars, generant nous clients potencials per al negoci.
 • Cost efectiu: Un programa de fidelitat pot ser una manera efectiva de fomentar la lleialtat del client sense haver d'augmentar els costos publicitaris o de màrqueting.

Utilitzar publicitat en línia, com ara anuncis a Google oa les xarxes socials.

Invertir en publicitat en línia pot ser una bona manera de donar visibilitat al teu negoci. Encara gestionar les campanyes pot ser una tasca complicada si no esteu familiaritzats amb l'ús de les diferents plataformes.

Per això, si vols aconseguir els millors resultats, recórrer a un especialista en SEM, us pot ajudar a treure el màxim rendiment a les vostres campanyes.

Una bona gestió de la publicitat a Google ia les xarxes socials pot tenir tots aquests avantatges:

 • Abast massiu: La publicitat a Google ia les xarxes socials permet arribar a un gran nombre de persones en molt poc temps.
 • Segmentació: Totes dues plataformes ofereixen opcions avançades de segmentació d'audiència que permeten arribar als clients potencials adequats.
 • Mesurable: La publicitat a Google ia les xarxes socials permet mesurar el rendiment de les campanyes i els anuncis, cosa que permet ajustar l'estratègia i optimitzar el pressupost.
 • Interacció: La publicitat a les xarxes socials permet interactuar directament amb els clients i rebre comentaris i retroalimentació.
 • Flexibilitat: La publicitat a Google ia les xarxes socials permet crear campanyes de diferents formats i mides, i ajustar el pressupost segons l'objectiu.
 • Geolocalització: Tant Google com xarxes socials permeten segmentar l'audiència per ubicació geogràfica.
 • Integració amb altres estratègies: La publicitat a Google ia les xarxes socials es pot integrar amb altres estratègies de màrqueting, com l'email màrqueting o el SEO.
 • Cost efectiu: La publicitat a Google ia les xarxes socials es pot ajustar al pressupost disponible, i és possible mesurar el retorn d'inversió de les campanyes.

Utilitza influencers per promocionar el teu negoci

Utilitzar influencers o líders d'opinió pot ser una estratègia efectiva per promocionar els teus productes o serveis. Trobar un influencer amb un perfil adequat i que generi interès en la teva audiència pot ajudar a generar confiança i credibilitat a la teva marca.

Beneficis d'usar influencers per promocionar el teu negoci

Abast

Els influencers tenen un gran seguiment, el que permet arribar a una audiència àmplia i segmentada.

Credibilitat

Un influencer adaptat als gustos del teu target té un gran poder de persuasió i credibilitat, ja que són considerats líders d'opinió al seu nínxol de mercat.

Engagement

Els influencers poden generar un gran engagement entre la teva audiència, el que ajuda a augmentar la visibilitat del teu negoci.

Autenticitat

Els influencers solen generar contingut autèntic i espontani, cosa que ajuda a generar confiança al públic.

Una cosa que has de tenir en compte és que aquesta estratègia pot valdre per a totes les empreses. També hauràs de triar l'influencer adequat pel teu negoci. 

És important assegurar-se que els influencers estiguin alineats amb la imatge i la cultura del teu negoci i que promoguin productes o serveis que realment utilitzen i recomanen.

Crear un bloc o secció de notícies a la teva pàgina web

promocionar el teu negoci a internet

Publicar articles de manera constant al bloc del teu lloc web et pot aportar diversos beneficis.

 • Millora del SEO: Una estratègia adequada amb contingut rellevant i actualitzat al bloc, et pot ajudar a millorar el posicionament del teu lloc web en els motors de cerca, el que pot ajudar a atraure trànsit orgànic al vostre lloc.
 • Demostrar autoritat: En publicar contingut valuós i rellevant, pots demostrar que ets un expert al teu camp i generar confiança en la teva audiència.
 • Generar leads: En incloure formularis de contacte o CTAs a les teves publicacions, pots generar leads i convertir els teus visitants en clients potencials.
 • Interacció amb el teu target: Un bloc et permet interactuar amb la teva audiència i respondre les seves preguntes i comentaris, cosa que pot ajudar a millorar la relació amb els teus clients i fomentar la lleialtat cap a la teva marca.
 • Ampliació de l'abast: En compartir les teves publicacions a xarxes socials i altres canals, pots ampliar l'abast del teu contingut i arribar a una audiència més àmplia.
 • Generar contingut per a altres campanyes: El contingut creat en un bloc pot ser utilitzat per a altres campanyes de màrqueting, com ara newsletters, publicitat o xarxes socials.
Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci