fbpx

Per què invertir en SEO i la importància de conquerir les SERPS

Invertir en SEO
Invertir en SEO és imprescindible si vols que el teu negoci o pàgina web tingui visibilitat als cercadors. Si no apareixes als resultats no existeixes
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 01:19 am

Home » Blog » Per què invertir en SEO i la importància de conquerir les SERPS

Invertir en SEO és una mica d'enorme importància a la nostra època. Cal tenir en compte l'enorme auge de l'e-commerce i de la publicitat web.

Fins i tot, es pot afirmar que les persones veuen més publicitat per mitjans digitals que per mitjans tradicionals com ara ràdio, premsa o TV.

És així com sorgeix la necessitat de tenir visibilitat a Internet. Com s'aconsegueix això? La veritat és que una excel·lent estratègia consisteix a aparèixer entre els primers llocs als cercadors.

Contingut

Els resultats orgànics són més creïbles per a lusuari

Està demostrat que els usuaris entren a les pàgines que apareixen als resultats inicials dels cercadors web. D'altra banda, passa que la gent prefereix els anomenats «resultats orgànics».

Què s'entén per resultats orgànics? Són aquells resultats mostrats en motors de cerca de forma natural. No són resultats forçats per sistemes de publicitat als cercadors com pugui ser Google Ads.

Per tot això, cal tenir clar el concepte de les SERPS («Search Engine Results Page»; que en espanyol significa: «pàgina de resultats del cercador»).

Estudiar i desxifrar les SERPS permet localitzar-se entre els primers llocs de les cerques de Google, Yahoo i altres cercadors populars.

Per aconseguir un lloc privilegiat, l'ideal és conquerir alguna de les 10 posicions inicials dels cercadors d'Internet.

Succeeix que el SEO sol tenir alguns avantatges respecte al SEM. El primer és que els resultats en SEO no depenen que segueixis invertint més pressupost, ja que a SEM en el moment que deixis dafegir pressupost, deixaràs daparèixer lògicament en els resultats de cerca de pagament, però, una bona estratègia SEO és més duradora a mitjà i llarg termini en el moment en què hagis aconseguit el top 10 de les SERP's.

Igualment, generen més confiança en els possibles contactes, els resultats orgànics respecte dels de pagament.

Beneficis d'invertir en SEO

Són nombrosos els beneficis d invertir en SEO. En primera instància, es garanteix un excel·lent posicionament amb immediata confiança.

A més, és una tàctica excel·lent de inbound màrqueting. És a dir, aconseguir atraure la possible clientela o contactes sense abordar-los.

Hi ha altres bondats al SEO? Per descomptat, són moltes les avantatges de SEO. Us les mostrem, a continuació, al següent llistat:

 • Es mantenen els resultats a llarg termini. En una inversió que es manté en el temps, sobretot si s'aconsegueix autoritat.
 • No només es capta, sinó que es genera trànsit. Les millors tàctiques de SEO aconsegueixen ubicar links dentrada i sortida al seu lloc web.
 • No cal pagar per publicitat. El treball SEO implica la creació de continguts, cerca de keywords i treball regular per mantenir el posicionament web.
 • El SEO permet total control del trànsit. És possible monitoritzar-lo per canviar l'estratègia o mantenir-la.
 • Sol atreure trànsit qualificat. Quan una persona fa una perquisició en un motor de cerca, és per alguna cosa que per endavant li interessa.

Els anteriors motius són més que suficients per decantar-se pel SEO. Actualment, gairebé totes les empreses que volen aparèixer per davant de la seva competència en els resultats de cerca, ho duen a terme. És la millor manera de fer-se visible a l'univers d'Internet.

Quant invertir en SEO

Molta gent es pregunta: quant i com invertir en SEO. Val a dir, que la inversió té dues modalitats:

 • Monetària: Bàsicament, necessites un personal dedicat al SEO. En funció del tipus de professional que triïs, el pressupost serà menor o més gran.

 

Si no externalitzes el servei i decideixes contractar un professional que treballi el SEO dins de la teva empresa, hauràs de pagar per algunes eines SEO i programes dobtenció de paraules claus, Long Tails, mesurament de trànsit, etc.

 • Temps: cal dedicar-hi temps. Cal estar buscant contingut interessant, keywords, així com links que ajudin al posicionament.

 

Depenent del tipus de negoci, necessitaràs fer estratègies de SEO local que us ajudin a captar el trànsit d'aquells potencials clients que busquen els vostres serveis a prop de la vostra ubicació.

Per tant, necessitaràs fer un calendari de publicacions. Així mateix. En tot cas, hi ha quatre coses indispensables en les quals cal invertir:

 1. Una pàgina web, bloc o botiga en línia.
 2. Aconseguir els continguts acords al públic que es vol captar.
 3. Combinar amb xarxes socials, publicitat Ads, etc.
 4. Assolir una excel·lent reputació (autoritat).

Aquestes qüestions no es poden eludir. Són el mínim que cal fer per conquerir resultats al SEO. Per això cal invertir en aquest quartet d'aspectes.

Avança't a la teva competència

Tenim aquí un detall: el SEO és molt competitiu. La raó? Passa que són entre 8 i 10 els resultats que es mostren a la primera pàgina d'un cercador web.

Per això, cal agafar la davantera. Si la teva competència encara no s'ha posicionat a les paraules clau fonamentals per al teu negoci, cal tractar de posicionar-se immediatament.

¿Com s'aconsegueix? Responent a la intenció de cerca del teu públic objectiu. Estant ràpidament entre les consultes, trànsit i guanyant preferència als usuaris.

Una de les claus del SEO és avançar-se, cercar amb celeritat la visibilitat web. Només així es pot aconseguir la reputació amb la qual es fidelitzen els visitants d'un portal en línia.

Aconsegueix trànsit de qualitat per a la teva web

Part de la importància d'invertir a SEO és que atrau visitants qualificats. És a dir, clients potencials o contactes. No només gent que navega per lleure a la web, sinó usuaris que busquen alguna cosa en particular.

En definitiva es tracta d'aconseguir els visitants que t'estan buscant a tu, encara que ells encara no ho sàpiguen.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci