fbpx

Guia Definitiva sobre Meta Title i Meta Descripció

meta title i meta descripció
Segueix aquests consells per fer un meta title i meta descripció que atreguin i contribueixin a la teva estratègia de posicionament
Comparteix aquest post
Home » Blog » Guia Definitiva sobre Meta Title i Meta Descripció

Hola, exploradors del SEO! Esteu a punt per a una aventura al món del màrqueting digital?

Sóc Sergio, un consultor SEO freelance i sóc aquí per ser la teva brúixola en aquest viatge.

T'has preguntat mai com atreure més visites al teu lloc web sense haver de vestir-te de superheroi o aprendre màgia? Bé, la resposta és als meta titles i meta descripcions.

Aquestes petites joies són més poderoses del que semblen. Són com l'ham i l'esquer per als peixos grans (també coneguts com a Google i els teus futurs visitants).

Així que posa't còmode, prepara el teu cafè o la teva beguda favorita, i acompanya'm en aquest fascinant recorregut pel món del SEO on et mostraré com convertir aquests simples títols i descripcions a imants de clics. Anem allà!

Taula de continguts

Què és un Meta Title?

Imagina que ets en una llibreria buscant el teu proper llibre. Què és el primer que us crida l'atenció? Exacte, el títol. Al món digital, el meta title fa el mateix per la teva pàgina web.

És aquest titular que surt als resultats de cerca de Google i té el poder de fer que un usuari digui “Eh, això promet!” i feu clic. Però compte, no és només una qüestió de ser enginyós; el meta title és una peça clau al SEO i en com els motors de cerca entenen de què va la teva pàgina.

La Importància del Meta Title per al SEO i l'Experiència de l'Usuari

No és cap secret que Google és una mica exigent amb allò que li agrada. Un bon meta title ha de ser com aquell plat que et deixa amb ganes de més. Ha de ser descriptiu, però alhora intrigant, incloure paraules clau rellevants (sense passar-se, que no som màquines) i ajustar-se a un límit de caràcters que no el faci tallar en allò més interessant. I no només això, ha de ser atractiu per als usuaris. Perquè, al final del dia, són ells els que han de dir “Vinga, veuré què explica aquesta pàgina!”.

Millors Pràctiques per Escriure Meta Titles Efectius

Aquí van uns consells perquè els teus meta titles enamorin Google i els teus futurs lectors:

 • Clar i Directe: Digues al món de què va la teva pàgina sense embuts.
 • Usa Paraules Clau: Però sense passar-te, que no volem que sembli un embarbussament de keywords.
 • La Longitud Importa: Al voltant de 60 caràcters és l'ideal. Si és més llarg, Google se'l menjarà com les tapes en un bar concorregut.
 • Sigues Únic: Com una bona paella, cada meta title ha de ser únic i especial.

Exemples de Bons i Dolents Meta Titles

Vegem-ne alguns exemples perquè et facis una idea:

Bé: "Les millors receptes de paella: sabors autèntics d'Espanya"

Dolent: “Recepta, Menjar, Paella, Cuina, Espanya, Millors, Sabors”

Veus la diferència? El primer us convida a descobrir, el segon sembla una llista de la compra.

Què és una Meta Descripció?

Si el meta title és el cartell lluminós que atrau mirades, la meta descripció és aquest cartellet que, amb unes poques paraules ben escollides, et convenç per entrar a la botiga. Vaja, que és la teva oportunitat de dir «això mereix un clic» sense semblar desesperat.

A SEO, la meta descripció és aquest breu text que apareix sota del títol en els resultats de cerca i et dóna un avenç del que trobaràs en fer clic. Pensa-ho com el tràiler d'una pel·lícula: si és bo, la gent en voldrà veure més.

Consells per Escriure Meta Descripcions que Generen Clics

Aquí et deixo uns trucs perquè les teves meta descripcions siguin tan desitjables com unes tapes el cap de setmana:

 • Precises i Atractives: Explica clarament què trobaran els usuaris, però amb un toc que inciti la curiositat.
 • Inclou una trucada a l'acció: Una cosa així com «descobreix», «aprèn», «no et perdis», que convidi a continuar llegint.
 • Fes servir les Paraules Clau amb Tacte: Que quedi natural, com en una conversa i no pas com un telegrama.
 • La Longitud Justa: Uns 155-160 caràcters està bé. Si és més llarg, es talla, i si és més curt, sembla que t'has quedat sense piles.

Exemples de Meta Descripcions

Vegem-ne exemples perquè et facis una idea:

Bona: “Descobreix les receptes de paella més saboroses i autèntiques. Consells i secrets de xefs espanyols per a un sabor inoblidable.”

Dolenta: “Paella, recepta, cuina, menjar espanyol, ingredients, com cuinar, millor paella.”

La primera us convida a explorar, la segona sembla que estàs buscant paraules en un diccionari.

La Relació entre Meta Titles i Meta Descripcions

Saps aquesta parella que tots coneixem i que sembla que estan fets l'un per l'altre? Doncs al món del SEO, el meta title i la meta descripció són aquesta parella. Aquests dos han de treballar junts com un equip perfectament sincronitzat per conquerir els cors (i clics) dels usuaris.

No és només qüestió que un sigui atractiu i l'altre intel·ligent; és important que es complementin i expliquin una història junts. Veurem com fer que aquests dos ballin un xotis perfecte a la revetlla de la teva pàgina web.

Com es Complementen aquestes Dues Etiquetes per Millorar el SEO

Un meta title atractiu és genial, però si la meta descripció no està a l'alçada, la cosa es desinfla com un globus dos dies després del teu aniversari.

I viceversa. Pensa en el meta title com el titular d'un diari i la meta descripció com el subtítol que et dóna una mica més dinfo. Junts, han de ser capaços d'explicar de què va el rotllo a la teva pàgina, però de manera que el lector en vulgui saber més.

La Importància de la Coherència i Rellevància entre el Títol i la Descripció

La coherència és clau. Si la teva meta title promet una guia sobre com fer la millor truita de patates i la teva meta descripció parla sobre les darreres tendències en moda, lusuari pensarà que ha entrat en una dimensió paral·lela.

Assegureu-vos que tots dos parlin el mateix idioma i s'adrecin al mateix públic. A més, si són rellevants i específics, Google t'ho agrairà col·locant-te en un millor lloc en els seus resultats de cerca.

Eines i Tècniques d'Optimització

Així, has dominat l'art d'escriure metatitles i descripcions atractius? Fenomenal! Però espera, que n'hi ha més. Com en una bona paella, el secret és als ingredients i com els barreges.

Aquí t'explicaré sobre algunes eines i tècniques perquè les teves meta titles i descripcions no només siguin bonics, sinó també efectius. Prepara't per convertir-te al Ferran Adrià del SEO.

Eines Recomanades per Analitzar i Millorar Meta Titles i Descripcions

Hi ha eines que et poden dir si vas per bon camí o si t'estàs perdent al bosc del SEO. Algunes de les meves favorites són:

 • Google Search Console: Per veure com les teves pàgines apareixen als resultats de cerca i com interactuen els usuaris amb elles.
 • Yoast SEO: Si uses WordPress, aquest plugin és com tenir un GPS per al SEO a la teva web.
 • SEMrush o Ahrefs: Per a una anàlisi més detallada i veure com et compares amb la competència.

A aquest article, et dono més eines que et poden ajudar amb la teva estratègia SEO.

Tècniques Avançades: Ús de Paraules Clau, Longitud Ideal, Trucades a l'Acció

Aquí hi van uns trucs de mag:

 • Paraules Clau Estratègiques: Com en una partida d'escacs, pensa bé on col·loques les paraules clau.
 • La Longitud Perfecta: Ni molt llarg que es talli, ni tan curt que sembli que t'has quedat sense saldo. Recorda, uns 60 caràcters per al title i uns 155-160 per a la descripció.
 • Trucades a l'Acció Efectives: Anima els teus lectors a fer alguna cosa: «Descobreix», «Aprèn», «Aconsegueix». És com dir «Olé el teu art!» i deixar-los amb ganes de més.

Errors Comuns i Com evitar-los

Al món del SEO, com en una nit de festa, de vegades es cometen errors. Però tranquil, que aquí estic per explicar-te sobre aquestes relliscades típiques amb els meta titles i descripcions i com evitar-los. Perquè, com en el xotis, si fas un pas en fals, acabes trepitjant el del costat.

Llista d'Errors Freqüents a la Redacció de Meta Titles i Descripcions

Anem a veure aquests ficades de pota comuns que poden fer que el teu SEO es ressenti:

 • Títol i Descripció Avorrits: Si la teva meta title i descripció són més insípids que una dieta d'enciam, ningú no voldrà fer clic.
 • Excés de Paraules Clau: Això és com quan et passes fent sal al gaspatxo. Les paraules clau són bones, però amb moderació.
 • Descripcions i Títols Genèrics: Si cada pàgina de la teva web diu «Benvingut» o «Fes clic aquí», és com servir el mateix menú cada dia. Avorrit, oi?
 • Ignorar la Longitud Recomanada: Si és massa llarg, Google ho talla; si és massa curt, sembla que et van faltar idees.

Consells per Evitar Aquests Errors i Millorar el Rendiment en Motors de Cerca

I ara, alguns consells per mantenir-te en el bon camí:

 • Sigues Creatiu i Original: Com a la cuina, experimenta fins a trobar la recepta perfecta per al teu títol i descripció.
 • Equilibra les teves Paraules Clau: Com en un bon guisat, les paraules clau han d'estar ben integrades i en la mesura justa.
 • Personalitza Cada Títol i Descripció: Cada pàgina és única, tracta-la com a tal.
 • Respecta les Longituds: Ni gaire llarg, ni gaire curt, troba l'equilibri perfecte.
Dóna el Pròxim Pas a la teva Estratègia SEO!
T'ha agradat què has llegit? Estàs llest per portar el teu lloc web a noves alçades en els resultats de cerca? Sóc aquí per ajudar-te!

Què t'ofereixo? Una barreja de creativitat, experiència i un enfocament personalitzat per fer que el teu lloc web brilli al competitiu món digital.

Contacta ara i comencem a treballar plegats! Omple el formulari de contacte, envia'm un email o truca'm directament. El teu èxit en SEO és a només un clic de distància!

Casos d'estudi i exemples reals

Ja saps què diuen: una imatge val més que mil paraules. I en el nostre cas, un exemple real val més que mil consells. Així que farem un ull a alguns exemples de meta titles i descripcions que són la canya i analitzar per què estan triomfant en el SEO. Imagina't que estem de tapes i cada exemple és una tapa deliciosa que provarem. A veure què et semblen!

Exemples de Llocs Web Espanyols amb Meta Titles i Descripcions Bé Optimitzats

Vegem alguns exemples de prop:

 • Exemple 1: Un bloc de viatges amb el títol «10 racons secrets de Barcelona que no us podeu perdre» i una descripció que diu «Descobreix els llocs més amagats i encantadors de Barcelona amb la nostra guia exclusiva. Llocs que no trobaràs a les guies turístiques.» Per què funciona? Perquè et crea la necessitat de descobrir alguna cosa nova i única.
 • Exemple 2: Una botiga online de sabates amb el títol «Sabates de disseny espanyol – Elegància i comoditat» i una descripció que diu «Explora la nostra col·lecció de sabates de disseny espanyol. Combinem elegància i comoditat perquè camins amb estil.» Aquí la clau és ressaltar les qualitats úniques del producte, apel·lant a l'estètica i la funcionalitat.

Anàlisi de Com Aquests Elements Han Millorat el seu SEO i Taxa de Clics

Què tenen en comú aquests exemples? Tots dos utilitzen títols i descripcions que capten l'atenció, són rellevants per al seu públic objectiu i estan carregats de paraules clau sense semblar un embarbussament.

Gràcies a aquestes tàctiques, no només podran millorar la seva posició als resultats de cerca de Google, sinó que també augmentaran les taxes de clics. És com quan trobes el bar perfecte: bona ubicació, tapes delicioses i un ambient genial. És així com vols que sigui la teva pàgina web.

Conclusió

I així, amics, arribem al final del nostre viatge per l´apassionant món dels meta titles i meta descripcions. Espero que hagis gaudit d'aquest recorregut tant com jo vaig gaudir mostrant-t'ho.

Recorda aquests petits fragments de text no són només adorns a la teva pàgina web; són eines poderoses que, si s'utilitzen bé, poden portar el SEO d'un passeig pel barri a un viatge per tot Espanya.

Utilitza la creativitat, sigues coherent, mantingues l'enfocament en la teva audiència i, el més important, diverteix-te en el procés. El SEO no ha de ser una tasca avorrida; és una oportunitat per connectar amb els teus visitants i mostrar el millor del teu lloc. I si mai et sents perdut, recorda que aquí estic per donar-te un cop de mà. Fins a la propera aventura SEO!

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci