fbpx

SEO per a clíniques veterinàries

SEO per a clíniques veterinàries
Tens una clínica veterinària i vols augmentar la teva visibilitat en línia? Vols arribar al teu públic objectiu? Descobreix ara les millors estratègies SEO per a clíniques veterinàries!
Comparteix aquest post
Taula de continguts

El món digital ha transformat la manera com les empreses operen i es comuniquen amb els seus clients. Una de les àrees que ha cobrat especial rellevància en aquesta era digital és el SEO. Per a les clíniques veterinàries, implementar estratègies SEO adequades pot marcar la diferència entre tenir una presència en línia sòlida o quedar relegats a l'oblit virtual.

La importància del posicionament web

El posicionament SEO no és simplement un conjunt de tècniques per millorar la visibilitat dun lloc web. És una metodologia per assegurar-se que les persones adequades —en aquest cas, amos de mascotes que busquen serveis veterinaris— trobin la teva clínica al moment just.

Visibilitat en motors de cerca

Segons estadístiques, més del 80% dels usuaris no passa de la primera pàgina de resultats als cercadors. Si la teva clínica no apareix allà, és gairebé com si no existís al món en línia.

Atreure clients potencials

La bellesa del SEO és que no només atrau trànsit, sinó trànsit rellevant. Les persones que busquen serveis veterinaris específics a la teva zona estan a punt per convertir-se en clients.

Superar la competència

Si dues clíniques ofereixen serveis similars, però només una inverteix en SEO, la que ho faci tindrà un avantatge significatiu en termes de visibilitat i captació de clients.

Paraules Clau: el cor del SEO

Identificar i utilitzar adequadament les paraules clau és fonamental per a lèxit de qualsevol estratègia SEO. Aquestes paraules o frases són les que els usuaris introdueixen als motors de cerca quan busquen serveis o informació.

Investigació

És el primer pas i potser el més crític. Hi ha eines com Google Keyword Planner, SEMrush, i Ahrefs que us ajudaran a identificar les paraules clau que el teu públic objectiu està usant.

Anàlisi de competència

Observa quines paraules clau estan usant els teus competidors. N'hi ha alguna que estiguin descuidant i que podries aprofitar?

Tendències estacionals

Per exemple, en certes èpoques de l'any podria augmentar la recerca de “vacunació de gossos” o “protecció contra puces”.

Localització

El SEO local és essencial per a les clíniques veterinàries. Els propietaris de mascotes busquen serveis propers.

Recerques geoespecífiques

A més de termes generals, considera frases com “veterinari a [nom de la teva ciutat]” o “clínica veterinària a prop d'[un punt de referència local]”.

Serveis específics

Combina serveis que ofereixes amb la teva ubicació, com a «cirurgia veterinària a [nom de la teva ciutat]».

Paraules Long Tail

Són més extenses i específiques, però sovint tenen una intenció clara darrere.

Intenció de lusuari

Les persones que busquen frases com “millor tractament per a l'otitis a gats” estan cercant solucions concretes, i si pots proporcionar-les, és probable que es converteixin en clients.

Optimització On-page

Quan hagis identificat les teves paraules clau, és essencial integrar-les al teu lloc web de manera natural i estratègica.

 • Fita títols i meta descripcions: són essencials per dir als motors de cerca i als usuaris de què tracta la teva pàgina. Han de ser concisos, atractius i contenir les paraules clau principals.
 • Exemples pràctics: si tens una pàgina sobre serveis d'ortopèdia per a mascotes, un bon meta títol podria ser «Ortopèdia Veterinària a [nom de la teva ciutat] – [nom de la teva clínica]»
 • URLs amigables: aquestes no només són més fàcils de recordar per als usuaris, sinó que també són més eficients per al SEO.
 • Estructura clara: una URL com «www.tuclinicaveterinaria.com/servicios/ortopedia» és intuïtiva i ajuda tant a usuaris com a motors de cerca a entendre el contingut de la pàgina.
 • Contingut de qualitat: Google valora llocs que proporcionen contingut rellevant i útil.
 • Blog: considera tenir un bloc on parlis sobre consells per a la cura de mascotes, prevenció de malalties, històries d'èxit de tractaments, entre d'altres.
 • Actualització regular: el contingut fresc és un senyal per a Google que el vostre lloc està actiu i és rellevant. Estableix un calendari de publicacions i sigues consistent.
 • Imatges optimitzades: a més de tenir una mida adequada per no alentir el teu lloc, les imatges poden ser una eina de SEO.
 • Etiquetes ALT: assegureu-vos de descriure adequadament les vostres imatges utilitzant l'atribut ALT. Si teniu una foto d'un tractament específic, descriu què s'està mostrant i com es relaciona amb els serveis que ofereixes.
 • Noms de fitxers: en lloc de «imagen123.jpg», anomena les teves imatges de manera descriptiva, com a «cirurgia-veterinària-gos.jpg».
 • Velocitat de càrrega: un lloc que carrega ràpid millora lexperiència de lusuari i és afavorit pels motors de cerca.
 • Eines de diagnòstic: utilitza eines com Google PageSpeed Insights o GTmetrix per identificar i solucionar problemes que puguin estar alentint el teu lloc.

Optimització Off-page

Més enllà del contingut i l'estructura interna del vostre lloc web, és crucial considerar com altres llocs i plataformes interactuen amb el teu. Aquesta interacció és coneguda com a optimització off-page.

Backlinks de qualitat

Els enllaços entrants des d'altres llocs web tenen un fort impacte en la percepció de confiabilitat i autoritat del vostre lloc davant Google. Però no tots els enllaços són iguals; és millor tenir menys enllaços, però de llocs d'alta qualitat i rellevants al teu sector, que molts enllaços de llocs de baixa qualitat.

Estratègies per aconseguir backlinks

 • Guest posting: escriu articles com a convidat a blocs o llocs web relacionats amb animals o salut.
 • Col·laboracions: estableix aliances amb negocis complementaris, com ara botigues de mascotes, per compartir enllaços.
 • Contingut de valor: crea infografies, vídeos o estudis que altres llocs vulguin compartir.
 • Directoris locals: aquests són essencials per a clíniques veterinàries perquè molts clients busquen serveis propers.
 • Optimització en directoris: assegura't que el teu perfil estigui complet, amb fotos d'alta qualitat, horaris d'atenció i serveis oferts. Demana als teus clients que deixin ressenyes i hi respon, tant positives com negatives.
 • Ressenyes i testimonis: els comentaris i opinions en plataformes com ara Google i Facebook poden influir enormement en la percepció del públic.
 • Gestió de ressenyes: fomenta que els teus clients satisfets deixin opinions positives. En cas de rebre crítiques negatives, respon de manera professional, mostrant interès a millorar i solucionar problemes.

SEO Local: ser visible a la teva comunitat

El SEO local se centra en arribar a l'audiència de la teva àrea geogràfica. Si algú busca «veterinari a prop meu», la teva clínica hauria d'aparèixer.

Optimització per a cerques locals

Les mencions consistents del teu nom, adreça i número de telèfon (NAP) a tot internet són crucials.

NAP al teu lloc web

Assegureu-vos que estigui clarament visible i coincideixi amb les mencions a directoris i xarxes socials.

Integració amb Mapes

Ser fàcilment localitzable és vital. La integració amb serveis com Google Maps facilita que els clients arribin a la porta.

Fotos i recorreguts virtuals

Aprofita les eines quines plataformes com Google My Business ofereixen, com ara la possibilitat d'afegir fotos de l'interior i exterior de la teva clínica o fins i tot recorreguts virtuals.

Esdeveniments i participació comunitària

Ser actiu a la teva comunitat no només és bo per al teu negoci, sinó que també pot reforçar la teva presència en línia.

Publicitat d´esdeveniments

Si organitzes o participes en esdeveniments, promociona'ls al teu lloc web, xarxes socials i envia comunicats de premsa a mitjans locals.

Monitorització i anàlisi

El món digital és dinàmic i està en canvi constant. Per això, és essencial revisar i adaptar la teva estratègia SEO regularmente.

 • Eines d'anàlisi: serveis com Google Analytics i Google Search Console ofereixen valuosos insights sobre el rendiment del vostre lloc web.
 • Interpretació de dades: no es tracta només de veure números, sinó d'interpretar-los. Per exemple, si veus que una pàgina en particular té una taxa de rebot alta, investiga què podria estar causant això i com millorar-la.
 • Mesura i ajusta: el SEO no és un «configura'l i oblida'l». Requereix revisió i ajustament constant.
 • Avaluació periòdica: estableix moments específics (mensual, trimestral) per revisar els teus KPIs i determinar què funciona i què necessita ajustament.
 • Estigues actualitzat: el món del SEO canvia constantment. Dedica temps a educar-te sobre les darreres tendències i canvis en els algoritmes dels motors de cerca.

El SEO per a clíniques veterinàries no és només una estratègia de màrqueting, sinó una necessitat al món digital actual. Seguint aquests consells i mantenint un enfocament proactiu, la teva clínica no només serà visible, sinó que es convertirà en la primera opció per a aquells que busquen cura i atenció per a les seves mascotes a la teva àrea.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci