fbpx

SEO per a imatges: Què has de saber?

SEO per a imatges
El SEO per a imatges és important que vagi amb compte, ja que una correcta optimització de les teves imatges contribueix a un bon posicionament de la teva web
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 01:04 am

Home » Blog » SEO per a imatges: Què has de saber?
Taula de continguts

Quan fem una cerca a Google sempre ens enfoquem en text i vídeos, però Què hi ha de les imatges? Aquest format de contingut és molt popular, però pocs s'enfoquen a optimitzar-los. És per això que avui parlarem del SEO per a imatges i com funciona.

Què és el SEO per a imatges?

Segurament heu vist en obrir Google que surt una pestanya d'imatges. Doncs bé, s'emmagatzemen tots els continguts fotogràfics en diferents formats, dissenys, mides i estils, que els usuaris pugen a internet.

És una manera de cercar contingut o informació visual per suportar la petició que es fa des de Google. Els usuaris han d'aplicar SEO per a imatges, i així ser també trobat des d'aquesta pestanya.

No és una cosa diferent del SEO tradicional, perquè bàsicament utilitza paraules claus per a subtitulat i títols alternatius. També porta una descripció i un enllaç o descripció que expliqui d'on ha sortit.

Com funciona Google Imatges?

Si vols fer SEO per a imatges, hem de conèixer com funciona Google en aquesta secció. Com hem dit al principi, Google té aquesta pestanya que forma part d'altres alternatives de cerca diferents a una web.

En introduir aquí, abans d'haver col·locat una paraula al cercador, el sistema presenta una llista d'imatges relacionades amb el tema. Bé perquè la imatge porta aquest nom o simplement forma part d'un text que parla de la temàtica.

Tot i que els resultats són una galeria d'imatges, en ingressar-hi podem arribar a la web que la conté. La manera d'impactar és amb fotos cridaneres i vinculades al tema, o amb infografies o fotos amb text que serveixi de presentació perquè l'usuari la vegi i introdueixi.

També, Google permet fer cerques relacionades per imatges tal com ho fa amb una paraula clau. El resultat Endevina! són més imatges relacionades a ella, similars o la mateixa, llançant dades d'on ha sortit, format, mida i més.

Com fer SEO per a imatges?

No hi ha una àmplia varietat de mètodes per fer SEO per a imatges com en altres estratègies. No obstant això, cal executar i tractar de mantenir-lo amb tot el contingut fotogràfic. Per optimitzar aquesta secció i aparèixer a Google imatges, heu de fer el següent:

Noms optimitzats

Una imatge ha de contenir un nom perquè el fitxer sigui desat al servidor. Aquest pas és fonamental i molt necessari, no només per identificar les fotos sinó també perquè Google la posi i les enllaci.

A més, el nom de la imatge ha de ser molt descriptiu i estar separat per guions. Per exemple: “camisa-groga-esportiva-femenina.jpg”. Tracta d'evitar utilitzar articles gramaticals al nom per fer-ho més amigable per al cercador. 

Fes servir l'atribut Alt

És un atribut que serveix al SEO per a imatges i ajuda a descriure la imatge. S'insereix al codi HTML de la web fàcilment, sense necessitat de ser un expert programador. Si treballes al WordPress, aquest té un apartat que el permet afegir sense sortir de la interfície d'usuari.

Es tradueix com a Text alternatiu, és un complement doptimització SEO per a imatges. A més del nom del text, també pots fer servir l'atribut ALT i incrementar la visualització de la foto a la web. En cas de no fer servir WordPress, aquesta és la sintaxi correcta de l'HTML que has d'inserir en el contingut:<img src=“camisa-groga-esportiva-femenina.jpg” alt=”Camisa esportiva groga per a dones” />

Inclou llegendes

A WordPress aquesta funció et permet afegir una llegenda de la foto. Encara que no influeix gaire en el SEO per a imatges, és de gran ajuda visual en cas de ser una foto amb drets dautor. També serveix per explicar en cas de ser gràfics o col·locar el nom de la foto visible.

Imatge sempre alineada

Tenir-ho tot alineat, tant el text com la imatge, és fonamental. D'aquesta manera es projecta una harmonia integren al contingut deixant a l'audiència un aspecte visual molt grat.

Imatge relacionada al text

Les imatges han d'estar relacionades amb el contingut que es faci servir. És a dir, si parlem de camises grogues per a dones, l'ideal és una fotografia d'una noia i no pas d'un home. També inclouen els detalls – com en l'exemple que fem servir – han de ser camises grogues i no d'un altre to.

Una mida ajustada

Les imatges han d'estar pujades en una mida i un pes adequats. Les fotos originals vénen amb molta resolució i qualitat. Tracta de baixar-li una mica tots dos detalls per optimitzar el SEO en imatges.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci