fbpx

SEO o SEM a ecommerce, què és millor?

seo o sem a ecommerce
Si et preguntes si és millor fer SEO o SEM a Ecommerce, en aquesta entrada et donem una sèrie de consells sobre la millor estratègia a seguir
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 12:49 am

Home » Blog » SEO o SEM a ecommerce, què és millor?

L'auge de Internet ha motivat moltes persones a obrir el seu propi negoci en línia. Però, un cop posat en marxa, pots observar que no generes tot el trànsit desitjat al teu pàgina web. Saps com ho pots solucionar? Utilitzant les estratègies de màrqueting adequades per posicionar el teu lloc web a les primeres posicions de Google. 

Et preguntaràs com pots aconseguir-ho, doncs bé, hi ha dues opcions: una estratègia basada en el SEO (Search Engine Optimization) o al SEM (Search Engine Marketing). A continuació, coneixerem en què consisteixen exactament el SEO i el SEM. A més de saber quina és la que més convé al teu e-commerce.

Taula de continguts

Què és el SEO?

El Search Engine Optimization (SEO) és el que comunament es coneix com loptimització en els motors de cerca. Aquesta estratègia consisteix en un conjunt de tècniques orientades al posicionament dun lloc web ia millorar la visibilitat en els resultats orgànics dels diferents cercadors, sobretot Google, atès que és el més utilitzat a Espanya.

Per millorar la visibilitat d'una pàgina web, la tècnica del SEO es basa en dos factors principals: la autoritat, és a dir, la popularitat d'aquesta web, i la rellevància, el que ve a ser la relació del lloc web amb la cerca realitzada. Per aconseguir el objectiu del SEO cal fixar-se en dos paràmetres dactuació:

  • El SEO On-Page, tal com fa referència el seu nom en anglès, es refereix als factors dins d'una pàgina web que Google té en compte a l'hora de posicionar com, per exemple, keywords, velocitat de càrrega, robots, URLs, etc. 
  • El SEO Off-Page seria el treball dels elements externs que contribueixen al posicionament de la web, és a dir, els enllaços externs, CTR, presència a xarxes socials, etcètera.

Què és el SEM?

El SEM és el màrqueting en els motors de cerca i això suposa la principal diferència entre les dues tècniques. Aquesta estratègia consisteix a aplicar tècniques de màrqueting en línia de pagament per aconseguir un bon posicionament en els diferents motors de cerca. Al cercador de Google, fer campanyes de publicitat mitjançant anuncis de pagament, ens trobem amb dues opcions: Google Shopping i Google Search.

D'una banda, la campanya de cerca (Google Search, en anglès), és una de les tècniques més utilitzades per les empreses a causa dels resultats positius que aquesta genera. I, per altra banda, la campanya de compres o Google Shopping, es dedicaria a les botigues en línia i està compost per una imatge del producte buscat al costat del seu preu de venda.

Quina estratègia de màrqueting he de fer servir per al meu e-commerce? SEO o SEM?

La resposta dependrà del que vulguis apostar pel teu negoci. Si t'agradaria que tu e-commerce es posicionés d'una forma ràpida, duradora i sòlida, el més lògic seria apostar per una estratègia combinada de SEO i SEM alhora.

Sens dubte, la millor estratègia que pots fer és treballar de forma orgànica el lloc web, facilitant a lusuari lús del mateix i aconseguir una empenta que porti a la pàgina web a les primeres posicions de Google, amb una inversió en publicitat.

La part negativa daquest mètode és que comporta una despesa inicial i encara que potser no t'ho hagis plantejat al principi pot ser que amb el temps et porti un alt rendiment. Ara bé, si pel motiu que sigui no pots fer front a això, cal pensar si el teu projecte és a curt, mitjà o llarg termini. D'aquesta manera, si et decantes per una estratègia a mitjà o llarg termini, la millor opció seria optar per una inversió en SEO per a ecommerce, que per mantenir-se en el temps ha de ser constant i duradora.

Però, si la teva idea és plantejar una promoció puntual per conèixer el mercat, podries provar una campanya de Google Shopping o Google Adwords. Aquesta estratègia et permetrà conèixer la projecció del teu negoci davant la competència existent al mercat. Quan és convenient fer-les? Per exemple, en projectes de curt recorregut com poden ser la campanya de Nadal, rebaixes…

Ara que ja coneixes els avantatges de les estratègies de SEO i SEM, podràs decantar-te per la que més convingui al teu e-commerce. Però, si encara et queden dubtes o no saps per què decidir-te, sempre pots contactar amb professionals del sector que us ajudaran a portar una campanya d'èxit.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci