fbpx

Tot sobre el SEO on page

seo on page
En aquesta entrada parlem del concepte de SEO on page i les parts que comprèn, així com tots els punts a optimitzar del teu lloc web.
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 01:05 am

Home » Blog » Tot sobre el SEO on page

En aquesta entrada parlarem del que és el SEO on page i els passos per optimitzar-lo adequadament.

Continguts

Què és SEO on page?

El SEO on page inclou totes les optimitzacions SEO que pots fer dins de la pàgina, per millorar, actualitzar o canviar alguns elements que no estiguin optimitzats. El que cerca aquesta estratègia és descobrir com funciona internament el teu lloc web per determinar quins canvis són necessaris per millorar el posicionament de la teva pàgina web.

Principalment serveix per millorar la relació amb Google i que aquest gegant pugui indexar el teu portal i mostrar-lo als usuaris. Tot per fer-ho ràpid i eficient. 

En aquesta entrada podeu veure una selecció de eines SEO que et poden ajudar a optimitzar el SEO on page del teu lloc web.

També, amb el SEO on page t'estàs comunicant amb Google per dir-li què fa la teva pàgina. D'aquesta manera, el cercador sap bé què ofereixes i així sap quan i on mostrar-te. Tot en funció de les cerques que fan els usuaris.

El to a utilitzar dins del SEO on page ha de ser amigable, còmode, no exageris ni molt menys intentes passar-te de llest. Google sap bé com detectar-ho. La idea és treballar de la mà amb el cercador perquè et doni bons resultats dins dels seus SERPS.

Com optimitzar el SEO on page?

Quan decidim optimitzar el SEO on page, és realment gratificant realitzar-ho. Els resultats poden trigar a veure's, però és indispensable començar a fer-ho. A continuació, us adjunto una llista de recomanacions per començar a treballar:

Com et llegeix Google?

D'això se'n diu indexació, a la forma o acció que realitza Google per trobar-te i mostrar-te. Si ho està fent bé o malament, amb el SEO on page ho podem saber. 

Per això, hem de saber si realment són visibles o no. Si treballes amb WordPress, aquest té una opció a les seves configuracions que evita que Google et vegi. Això pot ser interessant per a les pàgines que no voleu indexar com l'avís legal. Per a la resta de pàgines d'interès, assegureu-vos que aquesta opció no estigui marcada.

Assegura't que la configuració del fitxer robots.txt estigui ben feta. 

Exemple robots.txt
Exemple fitxer robots.txt
  • Mantingueu actualitzat el fitxer sitemap.xml cada vegada que hi hagi canvis importants al vostre lloc web. El fitxer sitemap.xml és un fitxer que emmagatzema l'estructura d'URL d'una pàgina. Funciona com si fos un mapa que millora el rastreig del cercador cap al teu portal. Al WordPress aquesta opció es pot fer servir mitjançant un plugin.

Millora la teva arquitectura web

La manera com està estructurada la teva web, ha de ser senzilla, còmoda i amigable. Que els usuaris puguin ubicar fàcilment la informació sense donar tantes voltes a dins. Minimitza la quantitat de pestanyes, màxim dos clics per arribar a un lloc, categoritza bé la informació i utilitza una bona quantitat de paraules clau associades a la teva temàtica. 

Quan triga la teva web a carregar?

Si la teva web triga més de 3 segons a carregar completament i estàs segur que la connexió a internet és òptima, tens una pàgina molt lenta i descartable. Google ho detecta i els usuaris també, i tingues per segur que tots dos et rebutjaran.

T'aconsello buscar un servidor millor. Optimitzar el contingut multimèdia com a imatges i vídeos que no siguin tan pesats i mantenir una quantitat de plugins acceptable.

Tracta bé el contingut

El contingut és l'element clau de tota optimització SEO on pageperquè d'això depèn que els usuaris es quedin o se'n vagin; o que altres webs t'enllacin. Millora la qualitat del que escrius, que sigui inèdit, no plagiïs i que realment cobreixi la intenció de cerca de l'usuari.

Investiga, què és allò que els usuaris necessiten. Utilitza paraules clau per ressaltar i imatges il·lustratives a la publicació. Lestructura ha de tenir un títol cridaner (amb la paraula clau), subtítols, llistes i una bona densitat de les Keywords.

Amb tots aquests aspectes coberts ja podríem centrar-nos en altres aspectes del SEO, però això ho deixarem per a properes entrades.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci