fbpx

SEO per a Prestashop: Guia completa

SEO per a Prestashop
En aquest article, et mostro una guia completa de SEO per a PrestaShop perquè comencis a posicionar la teva botiga en línia. El teu negoci notarà la diferència.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

El SEO és el art i la ciència doptimitzar un lloc web per millorar la seva visibilitat en els motors de cerca. En termes més senzills, és el procés mitjançant el qual fem canvis al nostre lloc web perquè aparegui més alt en els resultats de Google, Bing, Yahoo i altres motors de cerca.

Per què és important el SEO?

Quan les persones busquen productes, serveis o qualsevol informació, la majoria de vegades comencen la cerca a Google o un altre motor de cerca. Si el vostre lloc web apareix a la primera pàgina de resultats, és més probable que feu clic al vostre enllaç. Aparèixer a les primeres posicions, no només augmenta la visibilitat del teu lloc sinó que també confereix una certa autoritat i confiança als ulls de l'usuari.

Diferència entre SEO On-page i Off-page

SEO On-page

Es refereix a totes les accions que pots fer dins del teu lloc web, com loptimització de contingut, títols, meta descripcions, estructura dURLs, entre altres.

SEO Off-page

Implica les accions realitzades fora del teu lloc web, com la construcció d'enllaços (backlinks), màrqueting a xarxes socials, màrqueting d'influència i altres tècniques que poden millorar la percepció del teu lloc web a la web en general.

Importància del SEO per a PrestaShop

PrestaShop i el món de l'e-commerce

PrestaShop és una plataforma de comerç electrònic de codi obert que permet als empresaris construir i administrar una botiga en línia. Donada la naturalesa competitiva de l'e-commerce, és fonamental que les botigues en línia destaquin entre la multitud, i el SEO és una de les eines més poderoses per aconseguir-ho.

Beneficis del SEO a PrestaShop

 • Trànsit Orgànic: les botigues PrestaShop optimitzades per a SEO atrauran un nombre més gran de visitants sense haver d'invertir constantment en publicitat. Aquests visitants són sovint de alta qualitat i tenen una intenció clara de compra.
 • Credibilitat i Confiança: els usuaris tendeixen a confiar més en les botigues que apareixen als primers llocs dels motors de cerca. En millorar el teu SEO, estàs transmetent confiança i professionalisme als teus clients potencials.
 • Competitivitat: si no optimitzes la teva botiga PrestaShop per a SEO, és probable que els teus competidors sí que ho facin. Això podria resultar que et quedis enrere, perdent clients potencials i, en última instància, vendes.
 • ROI Millorat: a diferència d'altres mètodes de publicitat que requereixen una despesa contínua, el SEO és una inversió a llarg termini. Quan la teva botiga està ben optimitzada, els beneficis es mantindran al llarg del temps, oferint un retorn dinversió més alt que altres formes de màrqueting.

Consells per optimitzar la botiga PrestaShop

Optimització on-page:

Aquest aspecte del SEO se centra en optimitzar els elements dins del teu lloc web per millorar la seva visibilitat als motors de cerca.

Títols i metadescripcions

Aquests són elements crucials que els motors de cerca consideren en classificar pàgines. A aquest article pots ampliar més informació sobre com implementar-los correctament. 

 • Títols: cada pàgina ha de tenir un títol únic i rellevant que inclogui les paraules clau principals. Mantingues la longitud dins de 50-60 caràcters.
 • Metadescripcions: aquestes descripcions breus (fins a 160 caràcters) ofereixen un resum del contingut de la pàgina i han de ser atractives per incitar a fer clic.

URL amigables

Les URL clares i descriptives milloren lexperiència de lusuari i la percepció dels motors de cerca.

 • Activa els URL amigables a PrestaShop.
 • Evita URL llargues i confuses i fes servir paraules clau quan sigui rellevant.

Contingut de qualitat

El contingut és rei al món del SEO.

 • Evita el contingut duplicat. Cada descripció del producte ha de ser única i oferir valor al client.
 • Incorpora paraules clau de manera natural, evitant el “keyword stuffing” (sobresaturació de paraules clau).

Ús de H1, H2, H3

Aquests encapçalats ajuden a estructurar el contingut de la teva pàgina.

 • El H1 ha de ser el títol principal i únic per a cada pàgina.
 • Usa H2 i H3 per a subtítols i punts rellevants, incorporant paraules clau quan sigui natural i rellevant. 

Optimització d'imatges:

Les imatges poden ser un recurs pesant per al vostre lloc web, però amb l'optimització adequada, poden millorar lexperiència de lusuari i contribuir al SEO.

 • Noms descriptius: anomena les teves imatges de manera que en descriguin el contingut. Per exemple, sabatilles-vermelles-adidas.jpg en lloc d'img12345.jpg.
 • Optimitza la mida: utilitza eines en línia o programari dedició dimatges per reduir el pes de les imatges sense comprometre la seva qualitat.
 • Atribut ALT: és essencial per a laccessibilitat i el SEO. Descriu la imatge breument, i inclou paraules clau quan sigui rellevant.

Rendiment i velocitat:

La velocitat de càrrega és un factor crucial per a lexperiència de lusuari i el SEO.

 • Hosting de qualitat: un bon hosting garanteix temps de càrrega més ràpids i millor rendiment general.
 • Memòria cau: els mòduls de memòria cau, com ara «Page Cache Ultimate», poden millorar significativament la velocitat de la teva botiga PrestaShop.
 • Minimitza CSS i JS: utilitza eines o mòduls per comprimir i minimitzar aquests fitxers, reduint així el temps de càrrega.

Versions mòbils i responsive:

A l'era actual, la optimització mòbil és essencial.

 • Disseny adaptable: la teva botiga deu veure's i funcionar perfectament en tots els dispositius, des d'ordinadors d'escriptori fins a telèfons intel·ligents.
 • Experiència mòbil: Google dóna prioritat a llocs optimitzats per a mòbils. Assegureu-vos que la vostra botiga PrestaShop carrega ràpidament i és fàcil de navegar en dispositius mòbils.

Backlinks i SEO off-page

Mentre que el SEO on-page se centra al teu lloc, el SEO off-page se centra a augmentar lautoritat del teu domini a través denllaços des d'altres llocs.

 • Qualitat sobre quantitat: no tots els enllaços són iguals. Un enllaç des d'un lloc web d'alta autoritat val més que molts enllaços des de llocs de baixa qualitat.
 • Contingut de valor: crea contingut valuós que les persones vulguin compartir. Això pot ser des bloc posts, infografies, vídeos, entre altres.
 • Col·laboracions i guest blogging: en escriure per a altres llocs relacionats amb el teu nínxol, no només ganes visibilitat sinó també enllaços de qualitat cap a la botiga.
 • Directoris i fòrums: participa en comunitats i directoris relacionats amb la teva indústria, però evita el correu brossa. Els enllaços han de ser naturals i aportar valor.

Eines i plugins útils per a PrestaShop

Per portar la teva estratègia de SEO al següent nivell, és fonamental comptar amb eines i mòduls que et facilitin la feina i et proporcionin dades valuoses.

Google Analytics i Search Console

Google Analytics

Aquesta eina gratuïta us permet monitoritzar el trànsit de la vostra botiga, conèixer d'on vénen els vostres visitants, quines pàgines visiten i com interactuen amb el vostre lloc.

PrestaShop sol tenir mòduls que faciliten la integració amb Google Analytics sense necessitat de manipular el codi directament.

Google Search Console

Essencial per a qualsevol estratègia de SEO. T'ajuda a monitoritzar la salut del teu lloc en relació amb els motors de cerca ia identificar possibles problemes.

 • Sitemaps: a través de la Search Console pots enviar el teu sitemap, facilitant a Google la indexació de la teva botiga.
 • Errors de rastreig: detecta problemes que Google pugui trobar en rastrejar i indexar la teva botiga.

Mòduls SEO per a PrestaShop

 • SEO Expert: aquest mòdul et permet automatitzar la creació de metatags i meta descripcions per a productes, categories i pàgines CMS, estalviant temps i garantint consistència.
 • Image Compressor amb TinyPNG: optimitza automàticament les imatges de la teva botiga en carregar-les, millorant la velocitat de càrrega sense sacrificar qualitat.
 • URL Redirects Manager: permet crear i gestionar fàcilment redireccions 301, 302 i 303, essencials per manejar pàgines descontinuades o canvis destructura sense perdre el valor SEO.

L'optimització SEO no és un procés que es fa una vegada i s'oblida. És una estratègia a llarg termini que requereix monitorització constant, adaptabilitat i actualització. En implementar les pràctiques i eines esmentades en aquesta guia, estàs fent un pas crucial per millorar la visibilitat de la teva botiga PrestaShop en els motors de cerca.

No obstant això, el món del SEO està en constant evolució. Els algorismes dels motors de cerca canvien i les tècniques que funcionen avui poden no ser efectives demà. És essencial mantenir-se informat, aprendre contínuament i adaptar-se canvis.

Finalment, recorda que el SEO és només una part duna estratègia de màrqueting digital completa. Complementa els teus esforços SEO amb màrqueting a xarxes socials, publicitat pagada, màrqueting per correu electrònic i altres canals per maximitzar l'abast i l'èxit de la botiga PrestaShop.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci