fbpx

Guia Definitiva de SEO per a YouTube el 2024

SEO per a youtube
En aquesta entrada parlarem d'alguns tipus per fer SEO a YouTube
Comparteix aquest post
Home » Blog » Guia Definitiva de SEO per a YouTube el 2024

Benvingut a la Revolució del SEO per a YouTube!

Alguna vegada t'has preguntat com alguns vídeos es converteixen en superestrelles de la nit al dia mentre que altres romanen als llimbs digitals? Bé, spoiler alert: no és només qüestió de sort. És aquí on entra el SEO per a YouTube, l'heroi no reconegut darrere de l'èxit dels vídeos més vistos.

En aquesta guia, desentranyarem el misteri darrere de les tres lletres que poden transformar el teu canal terra desolada en un paradís d'espectadors i subscriptors. Des de la investigació de paraules clau fins a trucs per enganxar la teva audiència, et cobrim. Prepara't per submergir-te al món del SEO per a YouTube, on et prometem més subscriptors que bromes dolentes en un monòleg de stand-up.

Contingut

Comprenent el SEO per a YouTube

Hora de posar-se seriosos! (Bé, no tant, que a un li agrada divertir-se). Què és exactament el SEO per a YouTube? SEO significa Search Engine Optimization (Optimització per a Motors de Cerca), ia l'univers de YouTube, és el art d'empolainar els teus vídeos perquè siguin irresistibles per a l'algoritme de YouTube. Pensa-ho com l'equivalent a vestir el teu vídeo amb el seu millor vestit, llest per a la catifa vermella, on la catifa vermella és la primera pàgina de resultats de cerca.

Per què és crucial? Imagina't YouTube com una festa gegantina on milions de vídeos lluiten per l'atenció. El SEO és el teu millor amic per fer que el teu vídeo destaqui, assegurant-se que no només arribi a la festa, sinó que ball al centre de la pista.

Diferències entre SEO per a YouTube i SEO tradicional

Encara que el SEO per a YouTube comparteix la seva essència amb el SEO tradicional per a llocs web, té les seves pròpies regles del joc. Mentre que el SEO web es preocupa per coses com la velocitat de càrrega de la pàgina i els backlinks, el SEO per a YouTube senfoca en factors com el temps de visualització, la rellevància del contingut, i les taxes de clics en els títols i les miniatures. És com comparar pomes amb taronges, totes dues són fruites, però cadascuna té el seu propi sabor.

Investigació de Paraules Clau per a YouTube

A punt per convertir-te en un detectiu de paraules clau? La investigació de paraules clau és com buscar pistes que et guiïn al que la teva audiència desitja secretament. És un pas crític per assegurar-te que els teus vídeos no només siguin vistos, sinó també estimats i compartits.

Com fer una investigació de paraules clau efectiva

Primer, posa't a les sabates de la teva audiència. Pregunta't: Quin tipus de contingut estan buscant? Quines preguntes tenen? Eines com Google Trends, Keyword Tool per a YouTube, i TubeBuddy poden ser els teus millors aliats, oferint-te una ullada a les tendències actuals i les paraules clau més buscades relacionades amb el teu nínxol.

Eines recomanades per a la investigació

 • Google Trends: Perfecte per comprendre les tendències generals i l'estacionalitat de les cerques.
 • Keyword Tool per a YouTube: Proporciona paraules clau específiques de YouTube basades en les cerques reals dels usuaris.
 • TubeBuddy: Una extensió per a navegadors que ofereix funcionalitats de recerca de paraules clau directament a YouTube.

Estratègies per seleccionar les paraules clau correctes

Quan tinguis una llista de paraules clau potencials, és hora d'afinar. Busqueu un equilibri entre paraules clau d'alt volum de cerca (més competència) i paraules clau de nínxol o long-tail (menys competència, però molt específiques). Utilitza aquestes paraules clau estratègicament als teus títols, descripcions, i etiquetes per assegurar que parles l'idioma de la teva audiència i de l'algoritme de YouTube.

Optimització de Vídeos per SEO

Amb les teves paraules clau en mà, és hora de posar fil a l'agulla i fer que aquests vídeos brillin en els resultats de cerca. Aquí t'explicarem com convertir aquestes paraules clau en el superpoder darrere dels teus vídeos.

Títols i Descripcions

El títol del teu vídeo és com l'ham per pescar espectadors; ha de ser irresistible. Inclou la paraula clau principal a prop del principi i assegura't que el títol sigui clar, informatiu i atractiu. Les descripcions ofereixen més espai per incloure paraules clau addicionals i detalls sobre el contingut del vídeo. No malbaratis aquesta oportunitat! Dóna una bona raó perquè els espectadors facin clic a “veure més”.

Etiquetes i Categories

Les etiquetes són les teves millors amigues per dir a YouTube de què tracta el teu vídeo. Fes servir les teves paraules clau principals i variants. També, selecciona la categoria que millor descriu el teu vídeo. Això ajuda a YouTube a entendre i classificar el contingut, augmentant les possibilitats que aparegui davant de l'audiència correcta.

Miniatures i Qualitat de Vídeo

Una miniatura atractiva pot ser la diferència entre un clic i un desplaçament. Dissenya miniatures que captin l'atenció i reflecteixin fidelment el contingut del teu vídeo. La qualitat del vídeo també és crucial; un vídeo d'alta qualitat reté millor els espectadors, la qual cosa és un gran plus per al SEO a YouTube. Assegureu-vos que el vostre contingut sigui visualment atractiu i tècnicament impecable.

Engagement i SEO

Si pensaves que el SEO només tractava sobre paraules clau i algorismes, pensa-ho de nou. L'engagement (o compromís) de la teva audiència juga un paper crucial en com YouTube valora i posiciona els teus vídeos. Anem a submergir-nos en com pots augmentar aquest preciós engagement i fer que l'algorisme de YouTube t'adori.

Com afecta l'engagement al SEO a YouTube?

YouTube adora els vídeos que mantenen els espectadors enganxats. Mètriques com el temps de visualització, la taxa de clics (CTR) a les miniatures, els «m'agrada», els comentaris i les vegades que es comparteix un vídeo, són indicadors clau d'engagement. Com més alt sigui l'engagement, més probable és que YouTube promocioni el teu vídeo en resultats de cerca i recomanacions.

Estratègies per augmentar l'engagement

 • Fes una crida a l'acció: Anima els teus espectadors perquè deixin un «m'agrada», comenten, comparteixin el teu vídeo i se subscriguin al teu canal. De vegades, simplement demanar-ho és suficient per veure un augment en la interacció.
 • Interactua amb la teva audiència: Respon als comentaris als teus vídeos per fomentar una comunitat activa. Mostrar que valores les seves opinions i participació pot incentivar encara més la interacció.
 • Contingut de qualitat i rellevant: Això hauria d'anar sense dir-ho, però el contingut que respon directament als interessos i necessitats de la teva audiència generarà més engagement. Escolta la teva audiència i adapta't el contingut en conseqüència.
 • Utilitza les targetes i pantalles finals de YouTube: Aquestes eines poden dirigir els espectadors a altres vídeos, llistes de reproducció o poden demanar-los que se subscriguin al teu canal. Són excel·lents per mantenir els espectadors dins del teu ecosistema de contingut.

Estratègies de contingut per millorar el SEO

Crear contingut que la gent vol veure és la pedra angular de lèxit a YouTube. Però, com et pots assegurar que el teu contingut no només sigui vist, sinó també estimat i compartit? Aquí te'n deixem algunes estratègies de contingut que donaran un impuls a la teva SEO i faran que el teu canal destaqui.

Coneix la teva audiència

Abans de gravar el teu primer pla, pren-te un moment per entendre realment qui és la teva audiència. Què els interessa? Quins problemes busquen resoldre? Conèixer la teva audiència t'ajudarà a crear contingut rellevant i atractiu que ressoni amb ells.

Crea una sèrie de vídeos

Les sèries mantenen els espectadors tornant per més. En crear una sèrie de vídeos sobre un tema específic, no només construeixes una audiència lleial, sinó que també millores el temps de visualització, un factor clau per al SEO a YouTube.

Optimitza el contingut per a la retenció despectadors

La retenció dels espectadors és crucial. Involucra la teva audiència des del primer segon i mantingues-los interessats al llarg del vídeo. Utilitza ganxos a l'inici, explica històries captivadores i assegura't que cada part del teu vídeo aporti valor.

Inclou paraules clau al contingut parlat

YouTube transcriu els teus vídeos, el que significa que les paraules que dius poden ajudar a millorar el teu SEO. Incloure les paraules clau en el diàleg dels teus vídeos pot fer que siguin més rellevants per a les cerques dels usuaris.

Col·labora amb altres creadors

Les col·laboracions poden exposar el teu canal a audiències més àmplies. Al col·laborar amb altres creadors de contingut, no només amplies el teu abast, sinó que també aportes varietat al teu contingut, mantenint a la teva audiència compromesa i atreta.

Llest per Portar el teu Canal de YouTube al Següent Nivell?

Vols més visibilitat i subscriptors? Descobreix com et puc ajudar amb estratègies de SEO personalitzades.

Ús de l'Analítica de YouTube per a SEO

Alguna vegada t'has sentit com un detectiu intentant desxifrar el misteri darrere del rendiment dels teus vídeos? Bé, l'analítica de YouTube és el teu kit d'eines de detectiu. Et permet espiar darrere de les cortines i entendre què funciona, què no, i com pots millorar la teva estratègia de SEO a YouTube.

Entenent l'Analítica de YouTube

L'analítica de YouTube us ofereix una mina d'or de dades sobre els vostres vídeos i la vostra audiència. Des del temps de visualització fins a les fonts de trànsit i les taxes de retenció, aquestes dades són crucials per afinar la teva estratègia de contingut i SEO.

Mètriques clau per SEO

 • Temps de visualització: Indica quant de temps els espectadors passen veient els teus vídeos. Un temps de visualització alt és un fort indicador de contingut de qualitat i rellevant.
 • Taxa de clics (CTR) de les miniatures: Mostra què tan sovint els espectadors fan clic als teus vídeos després de veure la miniatura. Una CTR alta significa que les miniatures són atractives i rellevants per a la teva audiència.
 • Taxes de retenció: Et diu quin percentatge del teu vídeo veu l'audiència de mitjana. Una alta taxa de retenció suggereix que el teu contingut manté els espectadors interessats i compromesos.
 • Fonts de trànsit: Revela d'on vénen els teus espectadors. Conèixer les fonts de trànsit més efectives pot ajudar a optimitzar els teus esforços de promoció.

Interpretació de dades i ajustaments d'estratègia

Fes servir l'analítica de YouTube per realitzar ajustaments intel·ligents a la teva estratègia de contingut. Si notes que certs tipus de vídeos tenen millor rendiment, considera crear més d'aquest tipus. D'altra banda, si descobreixes que alguns vídeos tenen taxes de retenció baixes, analitza què podries millorar o canviar.

Consell final

L'analítica és una eina poderosa, però recorda que darrere dels números hi ha persones reals veient els teus vídeos. Assegureu-vos d'equilibrar l'optimització basada en dades amb la creació de contingut autèntic i atractiu que realment ressoni amb la teva audiència.

Secció 8: Eines i Recursos per a SEO a YouTube

Per acabar aquesta guia de SEO per a YouTube, vull equipar-te amb les eines i recursos més poderosos que t'ajudaran a portar el teu canal al següent nivell. Des de recerca de paraules clau fins a anàlisi de rendiment, aquestes eines són essencials per a qualsevol creador de contingut que es vulgui destacar a YouTube.

Eines de Recerca de Paraules Clau

 • Google Trends: Ideal per captar tendències actuals i trobar idees de contingut rellevants.
 • Keyword Tool per a YouTube: Proporciona idees de paraules clau específiques per a YouTube i dades sobre el seu volum de cerca.
 • Tubebuddy: Una extensió per a YouTube que ofereix eines de recerca de paraules clau, anàlisi de SEO, i més.
 • VidIQ: Una eina que ofereix insights sobre el rendiment dels vídeos, suggeriments de paraules clau, i anàlisi de competència.

Eines d'Anàlisi i Millora del Rendiment

 • YouTube Analytics: La plataforma d'anàlisi oficial de YouTube que proporciona dades detallades sobre el rendiment dels teus vídeos i la teva audiència.
 • Social Blade: Ofereix estadístiques de rendiment per a canals de YouTube, permetent comparar el teu canal amb altres.

Recursos Educatius

 • Creator Academy de YouTube: Un recurs gratuït de YouTube ple de cursos i guies per millorar el teu canal.
 • Blog de YouTube per a Creadors: Actualitzacions regulars i consells de YouTube per ajudar els creadors a mantenir-se al corrent de les noves característiques i millors pràctiques.

Armat amb aquestes eines i coneixements, estàs ben equipat per començar a millorar el SEO dels teus vídeos a YouTube. Recorda, la clau de l'èxit a YouTube no és només optimitzar per als motors de cerca, sinó també crear contingut autèntic i valuós que ressoni amb la teva audiència. Bona sort!

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci