fbpx

Tot sobre SEO per a YouTube

SEO per a youtube
En aquesta entrada parlarem d'alguns tipus per fer SEO a YouTube
Comparteix aquest post

Darrera actualització al febrer 4th, 2023 a les 02:53 am

Home » Blog » Tot sobre SEO per a YouTube

YouTube és una plataforma de vídeo streaming amb més de 2.000 milions d'usuaris al món. Ocupa el segon lloc de popularitat, després de Facebook, cosa que la fa una eina molt atractiva per posicionar-se.

És clar que, amb tants usuaris en aquesta plataforma, és una excel·lent opció per donar-se a conèixer al món digital. Tot i això, cal tenir en compte que també necessitaràs fer  SEO per a YouTube i així arribar amb qualitat, força i potència a l'audiència. Com s'aconsegueix? Aquí t'ho direm.

Contingut

Consells per millorar el SEO a YouTube

Els vídeos són un format molt consumit pels usuaris i per això YouTube és on és. A continuació, t'ofereixo una sèrie de recomanacions que milloraran el SEO per a YouTube i et posicionaran per davant dels teus competidors:

Els vídeos llargs

Una de les principals característiques que té en compte YouTube és el temps de durada dels vídeos. Si són llargs i visualitzats per complet, sumem bons punts al teu posicionament. El temps que duren els usuaris mirant-ho és clau, però ha de ser atractiu i no avorrit perquè ells es quedin enganxats al teu contingut per tant de temps.

Atrapa'ls en 15 segons

El contingut en els primers 15 segons ha de ser atractiu. Tracta d'incloure en aquests primers moments del vídeo les paraules més destacades, frases atractives i crea una avantsala de qualitat. D'aquesta manera, els usuaris sabran què ve i desitjaran veure el material que has preparat per a ells.

Fes servir paraules clau al vídeo

YouTube ha evolucionat i ara pot detectar lús de paraules claus en el teu contingut audiovisual. D'aquesta manera, pots posicionar millor els teus continguts i expressar-te a través d'ells com un professional.

Això és fonamental per millorar el SEO per a YouTube ja que, a més d'incloure'ls a la descripció i títol, també els has de dir. Aquesta consideració has de tenir-la present per a futures creacions, perquè no servirà si edites continguts antics.

Què cerca la teva audiència?

Si saps què vol la teva audiència, pots crear contingut d'acord amb això. La investigació sempre serà fonamental quan facis SEO per a YouTube, a causa de limportant de complaure als seguidors que busquen diàriament contingut a la plataforma.

Fes-te notar davant d'altres creant contingut que els usuaris vulguin trobar. Solucions, tutorials, com fer-ho, fes-ho tu mateix i més. Tot en funció de la investigació que facis prèviament. Una manera daconseguir-ho és amb les paraules clau i la quantitat de vegades que busquen un determinat tema.

Trucades a l'acció o “Call to Action”

Un vídeo que només expliqui i informe i no aporti interaccions, està destinat al fracàs. Llevat que sigui una marca ja constituïda en el passat i de gran pes actualment.

Però si estàs començant a YouTube, has d'aprendre a demanar o convidar els usuaris a fer alguna cosa. Dins la plataforma pots guiar-los a donar-te un «m'agrada», subscriure's, activar les notificacions d'alerta, comentar, compartir o anar a una web o xarxa social.

L'objectiu no és quedar-se només amb mostrar contingut i ja està, també demana a canvi reaccions a les teves publicacions perquè YouTube analitzi i et posicioni. Per aconseguir-ho de manera natural cal un contingut de qualitat, que realment ajudi l'audiència o que sigui tendència.

Crea llistes de reproducció

Les llistes de reproducció són un grup de vídeos que poden estar o no relacionats i que l'usuari pot veure un darrere l'altre sense moure un dit. És una excel·lent manera de donar a conèixer contingut vell i nou del teu canal, i va sumant visualitzacions importants pel teu compte.

Vídeos amb subtítols i traduccions

Amplia l'abast dels teus usuaris al món, fent accessible i comprensible el vídeo en diversos idiomes. Tot i això, tot dependrà d'on tinguin bona receptivitat o en quina part del món hi ha un públic objectiu desatès. Recordeu incloure paraules clau en altres idiomes.

Optimitza el vídeo

Un vídeo abans de pujar a YouTube, ha d'estar optimitzat. Per això assegura't que la meta descripció tingui la paraula clau al començament del text i del vídeo, utilitza un màxim de dues paraules clau secundàries o sinònims. 

També, inclou enllaços a llocs web i xarxes socials perquè els usuaris hi vagin. La descripció ha de tenir un màxim de 400 caràcters. A més, col·loca informació del teu compte i de tu a les opcions de configuració del compte perquè els usuaris sàpiguen de què es tracta el teu canal.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci