fbpx

SEO per a principiants; estratègies de posicionament en cercadors

SEO per a principiants
En aquesta entrada veuràs una guia útil de SEO per a principiants on podràs veure consells pràctics per començar els teus projectes de SEO
Comparteix aquest post

Darrera actualització a octubre 7th, 2023 a les 01:22 am

Home » Blog » SEO per a principiants; estratègies de posicionament en cercadors

Segur que has sentit a parlar més d'una vegada del SEO. Si no tens molt clar en què consisteix això de posicionar paraules clau en motors de cerca i necessites millorar la visibilitat de la teva web als cercadors, hauràs de recórrer a una sèrie de tècniques més o menys complicades per aconseguir aquests primers llocs a les SERPS.

Contingut

Què és el SEO?

El primer que has de saber és el significat del que vol dir SEO. És l'acrònim en anglès de Search Engine optimization. O el que és el mateix, optimització dels motors de cerca. Quan escoltis la paraula SEO, recorda que en realitat es tracta de posicionament web ni més ni menys.

Si necessiteu millorar la visibilitat d'una pàgina web, hauràs de recórrer a una sèrie destratègies encaminades a aparèixer en les posicions més altes dels cercadors.

Aquestes estratègies es basen en una sèrie daccions que es realitzen tant al teu lloc web com fora. Veurem en què consisteixen aquestes accions.

SEO On Page

Es tracta de totes les accions que pots realitzar dins del teu lloc web per millorar el seu posicionament als motors de cerca. Dins aquest apartat pots fer millores i optimitzacions tant a nivell tècnic dins de la web, com a nivell de contingut, ja que tot compta. Necessitaràs una web que carregui de manera ràpida i que alhora responeu a la intenció de cerca de l'usuari. I és que aquesta és la clau del tema. Si la teva web no respon a la intenció de cerca de l'usuari, per molts esforços que facis, no aconseguiràs aparèixer als primers llocs.

En aquest sentit, accions de SEO on page poden anar des de la optimització d'imatges per contenir el seu pes i que no alenteixin en excés la velocitat de càrrega de la teva web, a realitzar una correcta estructuració dels continguts, distribuint les capçaleres de manera correcta (H1, H2, H3…), passant per una adequada descripció en els metadades.

SEO Off Page

A diferència del SEO on Page, al SEO off page centrarem les accions de la nostra estratègia SEO fora del nostre lloc web. En aquest sentit, intentarem aconseguir enllaços entrants cap a la nostra web.

A través de accions de linkbuilding podem aconseguir que el nostre lloc sigui enllaçat. Aquest és un dels criteris que ens fa aparèixer a dalt als cercadors. Si la nostra web és enllaçada des d'altres llocs amb autoritat i amb temàtica relacionada ia més estem aportant un valor a l'usuari, el senyor Google premiarà la nostra bona feina.

Hi ha molta controvèrsia respecte a si el linkbuilding és una tècnica aconsellable i si la teva web pot ser penalitzada per això. En aquest sentit, no hi ha una veritat absoluta. Jo et dic que depèn.

Hi ha webs que poden posicionar sense utilitzar aquesta tècnica, però també és veritat que si estàs competint per posicionar una keyword amb molta competència, molta sort i posa unes quantes espelmes als teus Santos preferits, que falta et faran.

Aquest és un tema molt interessant i que tractarem en properes entrades. El que has de tenir present és que Google té en compte, entre altres aspectes, els enllaços de qualitat entrants a la teva web.

Per què he de fer SEO?

La pregunta correcta seria aquesta: Puc permetre'm el luxe de no arribar al meu públic objectiu?

Per norma general, la majoria del trànsit duna pàgina web, ve a través del trànsit orgànic. Si no esteu familiaritzats amb aquests conceptes, el trànsit orgànic és el que prové dels cercadors com Google o Bing. Prop del 80 % dels internautes a tot el món utilitzen Google com a cercador de referència, de manera que és lògic que la major part dels esforços per posicionar se centrin a Google.

Si treballes per tenir més visibilitat als cercadors, podràs atraure al teu lloc web visitants interessats en el que ofereixes que es convertiran en compradors dels teus productes o serveis.

Per aconseguir millorar aquesta visibilitat, necessitareu una estratègia SEO encaminada a millorar el trànsit de la vostra pàgina web tant en quantitat de visites com en qualitat d'aquestes visites.

SEO per a principiants o proposta de valor? 

Per fer SEO si ets principiant, el millor és que comencis a formar-te cercant informació per internet. Hi ha infinitat d'informació i cursos disponibles a la xarxa perquè comencis a aprendre els conceptes bàsics que et permetran a poc a poc a millorar els teus resultats de visites al teu projecte web.

Si no disposes del temps necessari per formar-te i mantenir-te al dia de les tendències del sector, el millor és que et posis en mans d'un professional del SEO que t'ajudi a plantejar una estratègia de principi a fi perquè els resultats comencin a ser visibles.

No t'has d'impacientar. Els resultats en SEO no són immediats. Si algú et promet determinades posicions en un temps record, foge, perquè o és mentida o et pots menjar una penalització molt rica per part del nostre amic Google.

Si necessites ajuda amb algun dels teus projectes web, explica'm què no acaba de funcionar i podem buscar una solució.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci