fbpx

Augmenta la visibilitat de la teva botiga de calçat amb SEO

SEO per a calçat
T'explico alguna de les estratègies de SEO més efectives per a webs del sector del calçat. Entra al meu bloc i informa't de tot.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

La optimització SEO és fonamental per destacar al sector del calçat. Coneix els factors clau que influencien el posicionament a Google i descobreix casos pràctics de botigues amb èxit. Apreneu estratègies per seleccionar paraules clau rellevants, optimitzar el catàleg de productes i millorar l'arquitectura web.

A més, descobreix la importància dels enllaços i estratègies de link building per a botigues de calçat. Si busques resultats, una agència especialitzada en SEO per al sector del calçat pot marcar la diferència. Obtingues consells addicionals i recursos per millorar la teva estratègia de posicionament.

La importància del SEO al sector del calçat

El SEO és fonamental per a qualsevol negoci que es dediqui a la venda de calçat, ja sigui a botigues físiques o en línia. En un sector tan competitiu com aquest, és crucial poder destacar als resultats de cerca de Google per atraure trànsit qualificat i potencials clients.

Factors clau per al posicionament a Google

 • Paraules clau rellevants: Identificar i seleccionar les paraules clau adequades és essencial perquè Google comprengui el contingut de la nostra botiga de calçat i ho mostri als usuaris interessats.
 • Optimització del contingut: És important optimitzar cada pàgina de la nostra botiga, incloent metaetiquetes, títols, descripcions i text rellevant per als usuaris i els motors de cerca.
 • Experiència d'usuari: Google valora l'experiència que oferim als visitants de la nostra web, per això és fonamental comptar amb un disseny atractiu, una navegació intuïtiva i un temps de càrrega ràpid.

Casos pràctics de botigues de calçat

Hi ha nombrosos exemples de botigues de calçat que han aconseguit destacar en els resultats de cerca gràcies a una estratègia SEO efectiva. Empreses com Snipes, Footlocker i JD Sports.es han implementat tècniques d'optimització i han aconseguit augmentar-ne la visibilitat.

A més, marques de calçat com Toni Pons, Popa, Tradeinn, Mount Legend i Mplusstore han treballat en projectes de SEO que han contribuït a millorar-ne el posicionament i augmentar-ne el trànsit orgànic.

Aquests casos pràctics demostren que independentment de la mida de la botiga o de la marca, el SEO pot marcar la diferència en un mercat altament competitiu com el del calçat.

Estratègies per a l'optimització de botigues de calçat

En aquesta secció, explorarem les diferents estratègies per optimitzar la teva botiga de calçat i millorar el seu posicionament als motors de cerca.

Aquestes estratègies inclouen la selecció de paraules clau rellevants, loptimització del catàleg de productes i larquitectura adequada de la web i el menú de navegació.

Selecció de paraules clau i la seva rellevància

La selecció de paraules clau adequades és fonamental per a lèxit de la teva estratègia SEO. Has d'identificar les paraules clau més rellevants i utilitzades pel teu públic objectiu en cercar calçat en línia.

Això us permetrà orientar el vostre contingut i optimitzar-lo correctament per atraure trànsit qualificat. És important investigar les paraules clau populars relacionades amb el tipus de calçat que ofereixes, així com els atributs específics, com a marques, estils i materials.

Optimització del catàleg de productes

L'optimització del catàleg de productes és crucial per millorar la visibilitat de la botiga als motors de cerca. Per a cada producte, has de crear descripcions úniques i detallades que incloguin paraules clau rellevants.

A més, assegura't de que les imatges dels productes siguin d'alta qualitat i estiguin correctament etiquetades amb text alternatiu (alt text) que contingui paraules clau rellevants. També és recomanable incloure ressenyes de clients i opinions a cada producte per generar confiança i augmentar la rellevància.

Arquitectura web i menú de navegació

L'arquitectura web i el menú de navegació juguen un paper crucial en l'experiència de l'usuari i en la visibilitat de la botiga als motors de cerca.

Has de crear una estructura clara i jeràrquica per facilitar la navegació i la indexació de les teves pàgines per part dels motors de cerca. Això implica organitzar la teva botiga en categories i subcategories lògiques i utilitzar enllaços interns rellevants per facilitar la navegació de lusuari.

A més, és recomanable utilitzar paraules clau rellevants als textos d'ancoratge (anchor text) dels teus enllaços interns i externs per millorar la rellevància de les teves pàgines.

SEO Offpage: estratègies denllaç per a botigues de calçat

El SEO Offpage juga un paper fonamental en lestratègia de posicionament duna botiga de calçat. Aquestes estratègies se centren en la rellevància i qualitat dels enllaços externs que apunten cap a la pàgina web de la botiga, cosa que és un factor crític per millorar el posicionament en cercadors com Google.

Importància dels enllaços per al posicionament

Els enllaços externs són considerats com vots de confiança cap a una pàgina web. Com més enllaços de qualitat tingui una botiga de calçat, major serà lautoritat i rellevància que se li atorga, el que pot resultar en una millor posició en els resultats de cerca.

Per tant, és essencial comptar amb una estratègia sòlida de link building per obtenir enllaços de qualitat. Aquests enllaços poden provenir de llocs web rellevants dins del sector del calçat, com ara blocs especialitzats, pàgines de ressenyes de productes o directoris de botigues de calçat.

Estratègies de link building per a botigues de calçat

Hi ha diverses estratègies de link building que poden ser implementades per millorar el SEO Offpage d'una botiga de calçat:

 • Col·laboracions amb influencers: Establir relacions amb influencers i blocaires del sector del calçat perquè parlin de la botiga i comparteixin enllaços cap a ella.
 • Guest blogging: Escriure i publicar articles de qualitat en blocs rellevants del sector, incloent-hi enllaços cap a la botiga de calçat.
 • Participació en esdeveniments i patrocinis: Participar en esdeveniments relacionats amb el calçat i patrocinar activitats permet obtenir mencions i enllaços cap a la botiga.
 • Optimització de perfils a xarxes socials: Incloure enllaços cap a la botiga en perfils de xarxes socials populars i rellevants, fet que contribueix a augmentar la visibilitat i el trànsit.
 • Anàlisi de competidors: Estudiar i analitzar els enllaços que tenen les botigues de calçat competidores per identificar oportunitats daconseguir enllaços similars.

És important recordar que la qualitat dels enllaços sempre preval sobre la quantitat. Un enllaç de qualitat provinent dun lloc web rellevant i fiable pot tenir més impacte en el posicionament que diversos enllaços de baixa qualitat.

Agència especialitzada en posicionament SEO per al sector del calçat

En aquest apartat, parlarem sobre la importància de comptar amb una agència especialitzada en posicionament SEO per al sector del calçat. Aquesta agència s'enfoca al SEO natural i al SEO Onpage, oferint serveis personalitzats i adaptats a cada projecte.

Enfocament al SEO natural i el SEO Onpage

Lenfocament en el SEO natural implica utilitzar tècniques ètiques i orgàniques per millorar el posicionament duna botiga de calçat en els motors de cerca. Això s'aconsegueix mitjançant l'optimització de contingut rellevant, la creació d'enllaços de qualitat i la millora de l'experiència de l'usuari. En utilitzar estratègies naturals, s'obtenen resultats a llarg termini i evita ser penalitzat pels motors de cerca.

D'altra banda, el SEO Onpage se centra en loptimització interna del lloc web de la botiga de calçat. Això inclou l'optimització de metaetiquetes, la millora de l'estructura de la URL, l'optimització de la velocitat de càrrega de la pàgina i la creació de contingut rellevant i de qualitat. Mitjançant aquestes accions, es millora la visibilitat de la botiga en els resultats de cerca i s'atreu a un nombre més gran de clients potencials.

Consells addicionals per a una estratègia de SEO efectiva

Tendències actuals per al posicionament de tendes de calçat

Actualment, el posicionament web està en constant evolució i és important estar al corrent de les últimes tendències per tenir una estratègia efectiva al sector del calçat.

Algunes de les tendències actuals inclouen:

 • Optimització per a cerques per veu: Amb la creixent popularitat dels assistents virtuals, és fonamental optimitzar el contingut per a cerques per veu. Això implica utilitzar llenguatge natural i respondre preguntes comunes dels usuaris relacionades amb el calçat.
 • Experiència d'usuari: Google valora cada cop més l'experiència d'usuari com a factor de posicionament. Per tant, és important crear una pàgina web ràpida, fàcil de navegar i amb un disseny atractiu per als visitants.
 • Contingut rellevant i de qualitat: El contingut continua sent el rei. Proporcionar informació útil i rellevant sobre calçat, tendències de moda, cura del calçat, entre altres temes relacionats, ajudarà a atraure i retenir els usuaris al teu lloc web.

Eines i recursos per millorar el SEO al sector del calçat

Hi ha diverses eines SEO i recursos disponibles que poden ser de gran ajuda per millorar lestratègia de SEO al sector del calçat. Aquí us presentem algunes recomanacions:

 • Google Search Console: Aquesta eina proporciona informació valuosa sobre la visibilitat del vostre lloc web en els resultats de cerca de Google. Us permet analitzar el rendiment de cerca, detectar errors i optimitzar el rastreig de Google.
 • Eines de recerca de paraules clau: Utilitzar eines com SEMrush o Google Keyword Planner us ajudarà a identificar les paraules clau més rellevants per al vostre negoci i obtenir idees per a contingut nou.
 • Optimització d'imatges: Les imatges són una part fonamental de la botiga de calçat. Per millorar el SEO, assegureu-vos dutilitzar imatges dalta qualitat, comprimir-les per reduir la seva mida i afegir etiquetes ALT descriptives.
 • Generació d'enllaços: El link building continua sent important per al SEO. Busca oportunitats d'obtenir enllaços de qualitat a través de col·laboracions amb influencers del sector, participació a esdeveniments o associacions estratègiques.

Recorda que el SEO per al sector del calçat requereix dedicació i actualització constant. Implementar aquestes pràctiques i estar al corrent de les tendències t'ajudarà a millorar la visibilitat i el posicionament de la teva botiga de calçat als motors de cerca.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci