fbpx

Top 7 Eines per a una anàlisi SEO gratis

eines per a una anàlisi SEO gratis
En aquest article et mostro 7 eines per fer una anàlisi SEO gratuïts. Descobreix els punts de millora de la teva pàgina web.
Comparteix aquest post
Taula de continguts

L'optimització de motors de cerca (SEO) és fonamental per millorar la visibilitat i el rànquing dun lloc web en els resultats de cerca.

Per dur a terme una auditoria SEO eficaç, és important utilitzar les eines adequades. Moltes vegades, aquestes eines tenen un cost mensual o anual elevat.

És per això que aquí et presentaré 5 eines gratuïtes amb què poder fer un estudi SEO.

Google Search Console

Aquesta eina gratuïta de Google que tenim moltes vegades oblidada, però et brinda informació molt valuosa per completar la teva anàlisi SEO gratuïts sobre com els motors de cerca veuen el teu lloc web. 

Opcions com el rendiment del vostre lloc als resultats de cerca, en què s'inclouen el nombre de clics i impressions, us permeten identificar cerques per a les quals el vostre lloc web està apareixent però no rep clics. Això et pot donar pistes de quin tipus de contingut afegir al vostre lloc web per emportar-te aquests clics. 

A més, t'ajuda a identificar i solucionar problemes tècnics que puguin afectar negativament la teva classificació i comprovar si tens algun problema d'indexació que t'impedeixi donar visibilitat a la teva pàgina web.

En aquest vídeo, pots veure tot el que pots fer amb Search Console:

Screaming Frog SEO Spider

Screaming Frog

Aquesta eina té una versió gratuïta limitada a 500 URLs, però per a pàgines web no gaire extenses et pot servir de molta ajuda.

Screaming Frog escaneja el teu lloc web per identificar problemes tècnics i de contingut que puguin afectar la teva classificació als motors de cerca i et proporciona informació detallada sobre les meta descripcions, les etiquetes de títol, l'estructura del lloc, els errors 404, mida excessiva de les imatges etc…

Siteliner

Siteliner

SiteLiner és una eina que et permet analitzar la teva web de forma gratuïta i identificar problemes com a pàgines duplicades, errors denllaç així com problemes de rendiment.

Siteliner és una eina fàcil de fer servir que et permet detectar el contingut duplicat de la teva pàgina web amb un simple clic.

Google PageSpeed

PageSpeed

Ara que tenim tan present el concepte de les Core Web Vitals, amb aquesta eina, podràs detectar tots aquells aspectes relacionats amb el rendiment de la teva pàgina web.

No només els detecta, sinó que et dóna indicacions per poder millorar tots aquests registres en què la teva web fluixeja perquè puguis corregir immediatament. Sens dubte una de les eines imprescindibles per fer una auditoria SEO.

SEOptimer

SEOptimer

Aquesta eines realitza una auditoria força completa de la teva web i és realment fàcil dusar. Simplement afegeixes la URL del teu lloc web, dónes a auditoria i et genera un informe força extens i visual de l'estat de la teva web.

Consultor SEO Freelance Barcelona
Servei de Posicionament Web
Potencia la visibilitat del teu negoci a Internet.

Versions gratuïtes de les eines SEO per excel·lència

Estem parlant tant de Semrush com Ahrefs. Ambdues eines disposen d'una versió de prova gratuïta molt limitada pel que fa a funcionalitats

Comptes Gratuïts de Semrush

Semrush gratuït

Semrush us ofereix dos tipus de comptes gratuïts:

Prova gratuïta

En aquesta modalitat, tindràs accés a totes les seves funcionalitats a les versions Pro i Guru durant 7 dies.

Compte gratuït

En què podràs gaudir d'algunes de les funcionalitats de Semrush de forma limitada. En el cas de l'auditoria gratuïta per a la teva pàgina web, tindràs una limitació de 100 URLs, incloent rastrejos de qualsevol domini, subdomini o subcarpeta.

Podràs accedir a informació rellevant per a la teva anàlisi SEO gratuïta com:

  • Puntuació de l'estat de salut del vostre lloc
  • Informes baixats al detall amb els errors classificats per ordre dimportància.
  • Recomanacions per resoldre aquests errors.
  • Informes temàtics que inclouen aspectes com la rastreabilitat, seguretat, enllaçat intern, arquitectura web o dades estructurades entre d'altres…

Comptes gratuïts d'Ahrefs

Ahrefs gratuïts

Amb la versió gratuïta d'Ahrefs podràs explorar de manera limitada l'estructura d'enllaços del teu lloc i analitzar l'autoritat de les pàgines. A més, t'ofereix informació sobre el rendiment de les teves pàgines als motors de cerca, incloent el nombre de clics, el trànsit orgànic, les paraules clau, etc.

Dins l'apartat d'auditoria web, t'ofereix una completa anàlisi amb totes les alertes classificades per grau d'importància, així com les URLs en què hi ha el problema i recomanacions per solucionar aquestes incidències.

Aquestes eines que et presento, així com les versions de prova, et poden donar una visió generalitzada dels problemes que hi ha a la teva web. És clar que si vols aprofundir en aquests temes, hauràs de començar a invertir una mica del teu pressupost a eines SEO que portin la teva feina al següent nivell.

Sergio Álvarez
Sergio Álvarez
Consultor SEO Freelance | Web

Consultor SEO Freelance des del 2018. Puc ajudar-te a donar visibilitat a la teva pàgina web, generant així noves oportunitats de negoci per a la teva empresa.

El teu negoci necessita més visibilitat?
Deixa'm el teu email i parlem
Més per explorar
Vols donar un impuls al teu negoci?
Posa't en contacte amb mi i parlem-ne
impulsa el teu negoci